REGIO - Een nieuwe week is begonnen. De aankomende week zullen er weer veel nieuwsverhalen gebracht worden. Maar: de beste van de afgelopen week zetten we nog even voor je op een rij.

We drinken teveel in de regio, en dat moet veranderen

De GGD Noord- en Oost-Gelderland maakt zich zorgen over het alcoholgebruik onder 55-plussers in de regio. Volgens de gezondheidsdienst drinken ze vaak meer dan goed voor ze is.

Lees verder onder de audio…

Open dit artikel…

Woonbedrijf Ieder1 is woest op de Zutphense SP

Woonbedrijf Ieder1 is absoluut niet te spreken over de werkwijze van de Zutphense SP-fractie. Dit laten ze weten aan hun huurders, via een brief. In de brief schrijven ze dat “de SP in Zutphen bezig is met een actie waarin de medewerkers van Woonbedrijf Ieder1 persoonlijk beschadigd worden op basis van onwaarheden.” Hiermee doelen ze op de acties die de partij voert om huurders bij te staan. 

Open dit artikel…

Brand op bouwplaats in Warnsveld

Er woedde maandagmiddag brand op een bouwplaats in Warnsveld. Aan de Rijksstraatweg staat een gebouw in de steigers. De brand woedde daar ergens bij het dak.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel… 

Auto knalt tegen boom op N348 bij Leuvenheim

Er is maandagavond een ongeval gebeurd op de N348 bij Leuvenheim. Daarbij zijn mogelijk meerdere voertuigen bij betrokken. Eén van de voertuigen is tegen een boom gebotst.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel… 

Aannemer Marimat negeert Zutphen over Noorderhaven, gemeente boos

De gemeente gaat de Noorderhaven, die nog steeds kapot is, repareren. Maar aannemersbedrijf Marimat reageert niet op berichten van de gemeente.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel…

Kermis mogelijk alsnog op markt in Zutphen

De kermis kan misschien toch nog blijven op de markt in Zutphen. Dat zei wethouder Annelies de Jonge maandagavond tijdens de raadsvergadering. Momenteel wordt er onderzoek gedaan naar een alternatieve locatie voor de kermis.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel…

Zutphen wil gedeelte Hanzehof slopen en de rest voor miljoenen renoveren

Het zalen- en vergadercentrum van de Hanzehof in Zutphen moet worden gesloopt en de buitensociëteit gerenoveerd. Tenminste, dat wil het college van burgemeester en wethouders. Het flink verouderde complex heeft nodig een renovatie nodig. Eerder bleek al uit onderzoek dat er drie opties waren voor de Hanzehof. Het hele theatercentrum opnieuw bouwen, het slopen of renoveren. Het college wil nu een combinatie van de laatste twee.

Open dit artikel…

Géén Bevrijdingspop Achterhoek in Zutphen dit jaar

Bevrijdingspop Achterhoek gaat dit jaar niet door. Het festival dat sinds enkele jaren in Zutphen wordt gehouden, weet dit jaar niet de financiën rond te krijgen. Daarom is besloten de stekker uit de editie van 2019 te trekken. "We vinden het echt heel jammer", vertelt mede-organisator Hans Boersbroek. "Maar we krijgen het simpelweg financieel niet rond, en dan houdt het op."

Open dit artikel…

Hoe LokaalGelderland zich al drie jaar laat leiden door verwonderingen en verhalen

Lastige vragen die dossierkennis vergen zoals: ‘waarom bestaat het plein? Het werkt zo toch gewoon niet?’ of ‘waarom betalen ondernemers reclamebelasting? Dat slaat toch nergens op?’. Maar ook simpele vragen zoals: ‘waarom hoor ik zo enorm veel brandweer?’ of ‘was die vechtpartij in de stad nou echt zo heftig?’. LokaalGelderland geeft al drie jaar lang antwoord op al die vragen. “We laten ons leiden door verwonderingen en verhalen”, aldus de redactie.  

Open dit artikel…

Aantal ongelukken in beruchte IJsselbrugbocht neemt rap toe, gemeente neemt maatregelen

Bewoners uit De Hoven ergeren zich er mateloos aan. Keer op keer is de vangrail van de beruchte IJsselbrugbocht kapot. Steeds vaker vliegen automobilisten uit de bocht. Vervelend voor de automobilist, maar ook voor de gemeente. Die moet steeds vaker schade herstellen. Tussen donderdagavond en vrijdagochtend is het wéér raak geweest.

Open dit artikel…

Leuvenheimers maken zich zorgen om N348: "Het wordt hier snel glad, en dat zorgt voor ongelukken"

Binnen negen dagen twee ongelukken op de N348 in Leuvenheim. “Dat is wel erg veel”, zucht een bewoner van het kleine dorp. Maandag knalde een auto tegen een boom aan. Twee maanden geleden crasthe een auto op precies dezelfde plek. Bij het ongeluk van maandag weten verschillende buurtbewoners te vertellen dat de weg snel glad wordt. “Als het regent is het oppassen geblazen! Dan is het heel glad. En vooral die wegversmalling maakt het dan link.” Die theorie lijkt niet vreemd. Want bij tijdens alle drie de bovengenoemde ongelukken was het wegdek nat.  

Open dit artikel…

College Zutphen geeft groen licht voor windmolens IJsselwind

Het college van burgemeester en wethouders heeft het ontwerpbestemmingsplan voor Fort de Pol, waar IJsselwind drie windmolens, ter inzage gelegd. Daarmee geven ze aan het plan voor de windmolens te steunen.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel…

Scholier aangereden op fietsoversteek Warnsveld

Op de fietsersoversteek op de Oranjedreef in Warnsveld is vrijdagmiddag een scholier aangereden. Politie en ambulance waren snel ter plaatse.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel…

Zwavelzuurlekkage bij metaalverwerker Aurubis in Zutphen

Een koppeling van een tank met zwavelzuur bij metaalverwerker Aurubis heeft zondagmorgen gelekt. De brandweer kwam ter plaatse om het lek te dichten. Volgens de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) is de situatie onder controle en is er geen gevaar voor de omgeving.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel… 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.