Géén Bevrijdingspop Achterhoek in Zutphen dit jaar

  •  Geen financiële middelen
  •   14 maart 2019 - 08:29
  •  

ZUTPHEN - Bevrijdingspop Achterhoek gaat dit jaar niet door. Het festival dat sinds enkele jaren in Zutphen wordt gehouden, weet dit jaar niet de financiën rond te krijgen.

Daarom is besloten de stekker uit de editie van 2019 te trekken. "We vinden het echt heel jammer", vertelt mede-organisator Hans Boersbroek. "Maar we krijgen het simpelweg financieel niet rond, en dan houdt het op."

2020

De geldschieters waar de organisatie de voorgaande jaren gebruik van maakten, stelden dit jaar minder of niets beschikbaar. "Uiteindelijk heb je gewoon geld nodig om zo'n festival te organiseren. Zeker met alle regel- en wetgeving die steeds strenger wordt."

"Een reden om een stuk groter uit te pakken"
mede-organisator Hans Boersbroek

Maar het definitieve einde voor Bevrijdingspop Achterhoek is nog niet in zicht. "We gaan ons focussen op de editie van volgend jaar, 2020. Dat jaar vieren we namelijk 75 jaar vrijheid. Een reden om een stuk groter uit te pakken."

Mogelijk komt er nog een alternatief evenement op 5 mei, maar veel kleinschaliger. De organisatie kan daar nog weinig over kwijt.

Bekijk hieronder de aftermovie van vorig jaar...

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.