Kermis mogelijk alsnog op markt in Zutphen

  •  Indien geen alternatieven
  •   12 maart 2019 - 07:42
  •  

ZUTPHEN - De kermis kan misschien toch nog blijven op de markt in Zutphen. Dat zei wethouder Annelies de Jonge maandagavond tijdens de raadsvergadering. Momenteel wordt er onderzoek gedaan naar een alternatieve locatie voor de kermis.

Lees verder onder de video...

In een memo, gericht aan de gemeenteraad, stelt het college dat enkel de IJsselkade overblijft als geschikte locatie. Andere locaties, zoals de Houtwal en achter de Hanzehal, waren niet geschikt, bleek uit onderzoek en gesprekken met betrokken partijen. Begin dit jaar leek het er nog op dat de kermis sowieso van de markt zou verdwijnen.

Onderzoek

Wethouder De Jonge ontkent dat het college aanstuurt op het verdwijnen van de kermis van de markten. Het college, die de uiteindelijke beslissing gaat nemen, wil echter alle opties afwegen.

Uit beantwoording van vragen van diverse raadleden blijkt dat de markten nog altijd een optie zijn voor de kermis. "Wat als in eht vergelijkend warenonderzoek blijkt dat de markt toch de meest geschikte locatie is?" vroeg ChristenUnie-raadslid Abel van Dijken. Wethouder De Jonge: "Dan zullen wij dat met alle eerlijkheid en openheid delen in de gemeenteraad."

IJsselkade wél of geen binnenstad?

Al maanden is de college, in opdracht van de gemeenteraad, aan het kijken naar alternatieve locaties voor de kermis. De raad nam eerder unaniem een motie aan waarin werd opgedragen de kermis in de binnenstad te behouden totdat er een geschikt alternatief was gevonden.

In de tussentijdse memo wordt de IJsselkade aangedragen. Maar is dat ook de binnenstad? Daar is de gemeenteraad het niet helemaal over eens. De SP en Burgerbelang stellen dat de IJsselkade géén onderdeel uitmaakt van de binnenstad. De VVD én ook wethouder de Jonge gingen hier niet in mee.


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.