SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Woonbedrijf Ieder1 is woest op de Zutphense SP

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - Woonbedrijf Ieder1 is absoluut niet te spreken over de werkwijze van de Zutphense SP-fractie. Dit laten ze weten aan hun huurders, via een brief. 

In de brief schrijven ze dat “de SP in Zutphen bezig is met een actie waarin de medewerkers van Woonbedrijf Ieder1 persoonlijk beschadigd worden op basis van onwaarheden.” Hiermee doelen ze op de acties die de partij voert om huurders bij te staan. 

Valse beloftes

Veel huurders zijn niet te spreken over het woonbedrijf. Begin februari stormde de partij samen met huurders het kantoor van het bedrijf binnen. De huurders wilden uitleg over slechte renovaties, achterstallig onderhoud en valse beloftes. Toen beloofde manager Louis Oosterbaan beterschap en snel uitleg. Die uitleg kwam niet binnen de afgesproken tijd. 

"Daaruit blijkt eens te meer dat het woonbedrijf geen idee heeft waar het nu eigenlijk om gaat"
Huurders

In de brief, waarin ze de SP beschuldigen, staat ook dat de partij onrust probeert te zaaien onder de huurders. En dat de SP de huurders tegen de verduurzamingprojecten in opstand wil laten komen. 

Slachtofferrol

De huurders zelf zijn niet te spreken over de brief, en hebben er één teruggestuurd. “Het woonbedrijf zet zichzelf nu weg als slachtoffer, terwijl de huurders in ondegelijke woningen zitten”, schrijft huurders Esther Snijder namens alle huurders. “En onrust zaaien in de wijk onder de huurders?! Daaruit blijkt eens te meer dat het woonbedrijf geen idee heeft waar het nu eigenlijk om gaat.” Ze proberen in de brief duidelijk te maken dat zij in de problemen zitten. En niet het woonbedrijf. 

"...daar moet Ieder1 tijd en aandacht in stoppen in plaats van in brieven waarmee ze proberen de SP zwart te maken"
Nils Müller (SP)

Nils Müller, fractievoorzitter van de Zutphense SP, wil niet veel kwijt over de brief van Ieder1: “Ik heb met de bewoners afgesproken dat ik niet ga reageren, omdat het iets is tussen hen en Woonbedrijf Ieder1. Het gaat over hun woningen, en daar moet Ieder1 tijd en aandacht in stoppen in plaats van in brieven waarmee ze proberen de SP zwart te maken.”

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.