Deze week kwam naar buiten dat de aanleg van het Groene Kralensnoer tonnen kost.

Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben

  •  Bekijk het weekoverzicht
  •   11 maart 2019 - 06:00
  •  

REGIO - Een nieuwe week is begonnen. De aankomende week zullen er weer veel nieuwsverhalen gebracht worden. Maar: de beste van de afgelopen week zetten we nog even voor je op een rij.

Houd je stuur goed vast! Het stormde in de regio

Moet je de weg op? Houd dan rekening met zware windstoten in de regio. Er is code geel afgegeven door het KNMI. Er worden windstoten tot 90 km/uur verwacht in ons deel van het land. Tot 12.00 uur is het weeralarm van kracht. De windstoten gaan gepaard met veel regen. 

Lees verder onder de audio…

Open dit artikel…

Woonbedrijf Ieder1 zou huurders duidelijkheid geven, maar doet dat niet

Een maand geleden stonden boze huurders op de stoep van woonbedrijf Ieder1. Ze zijn boos over slechte renovaties, achterstallig onderhoud en valse beloftes. Manager Louis Oosterbaan beloofde ze duidelijkheid, maar heeft dat nog niet gegeven. Voor 18 februari zou de manager de huurders duidelijkheid geven. Oosterbaan riep die maandagochtend zelfs dat het dezelfde week nog zou komen. Nu, een maand na het bezoek, is dat er nog steeds niet. Oftewel: het bedrijf heeft zich niet aan hun woord gehouden.

Open dit artikel…

Zutphense chauffeur (54) omgekomen bij bedrijfsongeval Apeldoorn

Een 54-jarige man uit Zutphen is dinsdag om het leven gekomen bij een bedrijfsongeval in Apeldoorn. De man, werkzaam als vrachtwagenchauffeur bij een Apeldoorns transportbedrijf, viel vermoedelijk van een laaddock.

Lees verder onder de video…

Open dit artikel…

Stroomstoring treft Zutphen en vele treinreizigers

Een deel van Zutphen zat woensdaochtend enkele uren zonder stroom. Rond 8.20 uur onstond er een storing doordat er bij graafwerkzaamheden een kabel werd geraakt. Om 10.54 uur meldde netbeheerder Liander dat de storing is verholpen.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel…

Automobilist vliegt uit bocht bij Lochem en klapt tegen boom

Een automobilist is woensdag aan het begin van de middag uit de bocht gevlogen bij Lochem. Dat gebeurde op de N346, ter hoogte van de rotonde vlak voor het stad. De bestuurder kwam vervolgens tegen een boom tot stilstand.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel…

Zutphense wethouders gaan minder werken (op papier dan)

De vier wethouders van Zutphen gaan, op papier, minder werken. Het plan maakt onderdeel uit van de grote bezuinigingsopdracht waar de gemeente mee bezig is. Hoewel ze in de praktijk evenveel werk doen, krijgen ze 10% minder betaald.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel…

Poepproblemen in de Noorderhaven

De nieuwe Zutphense wijk de Noorderhaven, met daarbij ook de haven zelf, is een uitstekende plek om een wandelin te maken met je hond. Dat vinden de inwoners daar ook niet erg. Maar het achterlaten van vieze hondenpoep begint wel een probleem te worden. Op sociale media en op straat wordt er over geklaagd. Momenteel lijkt er zelfs sprake te zijn van een hondenbezitter die een bijzondere invulling geeft aan het beruchte 'poepzakje'. Hij, of zij, legt een plastic zakje over de hondendrol heen én drukt hem vervolgens met zijn voet aan. Netjes afgedekt natuurlijk, maar niet helemaal de bedoeling.

Open dit artikel…

Aanleg Groen kralensnoer langs N348 kost tonnen

Het Groene Kralensnoer, de opvolger van het beruchte Witte Lint, kost tonnen. Dat laat de provincie Gelderland desgevraagd weten. Momenteel werkt de provincie hard aan de aanleg langs de N348 bij Zutphen en Eefde. Het nieuwe kunstproject is de opvolger van het Witte Lint. Dat kunstwerk, met honderden scheve witte meidoorns, sneuvelde door storm en een insectenplaag. De provincie koos niet voor het opnieuw aanleggen van het kunstwerk, maar kwam met een alternatief: het Groene Kralensnoer, bestaande uit een mix van bomen en andere beplanting. Daarmee wil de provincie de weg een groen karakter geven.

Open dit artikel…

SP wil gratis openbaar vervoer voor iedereen in Gelderland, maar is dat eigenlijk wel haalbaar?

SP-fractievoorzitter Maurits Gemmink wil dat de provincie het openbaar vervoer buiten de spits gratis maakt. Zo worden bussen en treinen ook in de buiten de spits beter benut. Hiermee wil de SP het gebruik van openbaar vervoer stimuleren en de bereikbaarheid van onze dorpen en steden verbeteren.

Lees verder onder de audio…

Open dit artikel…

Wethouder de Jonge: 'uitvoeren bezuinigingen doet zeer'

Het uitvoeren van de bezuinigingsopdracht die de gemeente Zutphen heeft doet zeer. Dat zegt wethouder Annelies de Jonge in een interview met LokaalGelderland over de salarisvermindering voor wethouders. "Het heeft grote consequenties voor mensen zelf."

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.