Aanleg Groen Kralensnoer langs N348 kost tonnen
De aannemer werkt hard aan de aanleg.

Aanleg Groen Kralensnoer langs N348 kost tonnen

Het Groene Kralensnoer, de opvolger van het beruchte Witte Lint, kost tonnen. Dat laat de provincie Gelderland desgevraagd weten. Momenteel werkt de provincie hard aan de aanleg langs de N348 bij Zutphen en Eefde.

Het nieuwe kunstproject is de opvolger van het Witte Lint. Dat kunstwerk, met honderden scheve witte meidoorns, sneuvelde door storm en een insectenplaag. De provincie koos niet voor het opnieuw aanleggen van het kunstwerk, maar kwam met een alternatief: het Groene Kralensnoer, bestaande uit een mix van bomen en andere beplanting. Daarmee wil de provincie de weg een groen karakter geven.

Tonnen

Het oorspronkelijke kunstproject kostte 1,6 miljoen euro. Vrijwel niets viel meer te redden. Zelfs de witte steunpaaltjes, die gebruikt werden om de bomen ondersteuning te bieden, zijn waarschijnlijk niet opnieuw te gebruiken. Er zit namelijk auteursrecht op de paaltjes.

De kosten voor de opvolger liggen op 300.000 euro. Dat bestaat uit de kosten voor de bomen en planten, aanleg en verkeersondersteuning daarbij. Als de weersomstandigheden meezitten is de aannemer 15 maart klaar. In het najaar worden er nog bloembollen geplant.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.