Buren verwoest huis kunnen nog niet thuis slapen

Buren verwoest huis kunnen nog niet thuis slapen

De schrik zit er nog steeds goed in bij omwonenden van de afgebrande woning in de Laarstraat. De directe buren van de getroffen Zutphenaren konden afgelopen nacht nog niet in hun eigen bed slapen. Hoewel de brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg, is er wel veel schade.

"De schrik zit er enorm in, hier in de buurt", vertelt een bewoonster van een paar huizen verder. "We leven allemaal echt mee met de getroffen familie en hun buren. Zoiets komt echt keihard aan." Met de schrik er nog goed in stonden de buurtbewoners maandag te kijken naar de brandweer die aan het nablussen was.

Ravage

De puinhoop is enorm. Van de getroffen woning is weinig meer over, slechts een paar muren staan nog. De ramen zijn dichtgetimmerd, waardoor het er net iets minder heftig uitziet. Volgens omwonenden was de benedenverdieping helemaal opgeknapt door de eigenaar. Die had daar zijn psychiatriepraktijk.

De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar de naastgelegen woningen. Echter is er wel veel rook en waterschade in de woningen, waardoor de bewoners nog niet terugkonden. Zij zijn in de buurt opgevangen.

Dinsdag verwachten de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland en de politie het onderzoek naar de oorzaak af te ronden. De vraag is echter of er een duidelijk antwoord op tafel komt. Doordat alles in de woning verwoest is, is de precieze oorzaak misschien niet meer te achterhalen.

Beelden van de brand...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.