Een belangrijke dag! Het containerongeluk komt voor de rechter. Dit moet je weten

ZUTPHEN - Een belangrijke dag voor de nabestaanden van Carla Roelink. Ze kwam vorig jaar op 73-jarige leeftijd om het leven nadat ze met haar scooter op een container knalde. Vandaag staat de man die de container plaatste voor de rechter. 

Persofficier Marielle Hartman geeft uitleg over de zaak. Lees verder onder de audio…

Het heeft lang geduurd voordat iemand voor de rechter kwam in deze zaak. Dit omdat de vraag luidde: is de gemeente (opdrachtgever) de schuldige? Of is het toch het loonbedrijf (opdrachtnemer)? Het OM is van mening dat de chauffeur niet goed gehandeld heeft. En daarom moet hij voor de rechter verschijnen. 

Het bedrijf werd toentertijd ingehuurd door de gemeente Zutphen om takken en bomen weg te halen die waren gevallen door de flinke storm. De eigenaar van het loonbedrijf gaf toen aan het goed afgezet te hebben met lint. 

Fouten

Het bijzondere aan het verhaal is dat er veel ‘domme’ fouten gemaakt zijn. Zo heeft ook de politie iets niet goed gedaan. Er werd namelijk, voor het dodelijke ongeluk, een melding gedaan van de container. En deze had voor de politie een lage prioriteit. Als ze eerder waren gekomen was het ongeluk misschien nooit gebeurd. Waarom het een lage prioriteit had? Ze hadden een ‘urgentere’ melding. 

De zaak komt dinsdagochtend voor de rechter. De uiteindelijke uitspraak staat vooralsnog gepland op 26 februari.


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.