Ruim 70 huiskamers doen dit jaar mee aan Gluren bij de Buren

  •  5000 bezoekers verwacht
  •   04 februari 2019 - 11:26
  •  

ZUTPHEN - Het festival Gluren bij de Buren is flink aan het groeien in Zutphen. De aankomende editie zijn er ruim 200 optredens gepland. 

Qua locaties is het het grootste festival van Zutphen! In 70 huiskamers worden optredens verzorgd aanstaande zondag. Er worden dan ook ruim 5000 bezoekers verwacht. 

Van dans tot singer songwriters en van koor tot rockband: je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op het programma van Gluren bij de Buren. En dat allemaal ook nog eens door lokale artiesten. Stuk voor stuk staan ze ‘tussen de schuifdeuren’ in een huiskamer in één van de wijken van Zutphen of Warnsveld. Het publiek zit op de bank; het vloerkleed is het podium.

Snel vol

Bezoekers kunnen tussen 13.00 en 18.00 uur (als ze het goed plannen) maar liefst 7 verschillende optredens bezoeken. De artiesten geven een optreden van maximaal 30 minuten en op korte (loop)afstand begint dan even later weer een volgende act. Het publiek hoeft niet vooraf te reserveren en kan gewoon binnenlopen. Althans; totdat de bank en alle stoelen en kussens bezet zijn. Want vol is vol, en dat kan bij een huiskamerpodium snel gaan. Het publiek betaalt geen entree, maar mag na afloop een vrije gift doen voor de festivalorganisatie. 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.