Foto ter illustratie.

Waarom de Warnsveldse scouting geen festival op hun terrein wil

WARNSVELD - Het festival Warnsveld Open Air mag niet meer georganiseerd worden op het terrein van Scouting Zona in Warnsveld. Daarom gaan ze waarschijnlijk verhuizen naar Bronsbergen. Maar waarom wil de Scouting ze niet meer op hun terrein? 

Volgens voorzitter Reinier Snel heeft het een duidelijke reden. “We hebben van de corporatie van de Rabobank een boel geld gekregen om het terrein op te knappen”, legt hij uit. “Vorig jaar kon zo’n festival nog. Maar nu zijn we aan het settelen en hebben een forse investering gedaan. Dus ze moeten voor dit jaar even een andere locatie zoeken.” 

"...als er veel mensen komen kan er gewoon schade komen"
Reinier Snel

Gedoe is er niet geweest. “Ze hebben alles netjes achtergelaten. Het ligt ook niet aan de organisatie. Maar als er veel mensen komen kan er gewoon schade komen. En dat willen we niet.” 

Andere visie

Ook de beheerstichting (de eigenlijke verhuurder van het terrein) staat achter de keuze. “Wij als beheerstichting, willen de verhuur meer gaan richten op de verhuur aan scoutinggroepen dan wel andere jeugd groepen. Zodoende onze kind en natuurvriendelijke uitstraling, ook terug te vinden is in ons verhuurbeleid. Binnen deze visiewijziging op onze verhuur, is er geen ruimte voor feesten en partijen”, laat Remco Metzelaar. “Deze vernieuwde visie is in samen spraak met onze vaste huurders, wetende scouting Zona en de BSO.”

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.