Er kon eindelijk geschaatst worden!

Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben

  •  Bekijk het weekoverzicht
  •   28 januari 2019 - 06:00
  •  

REGIO - Een nieuwe week is begonnen. De aankomende week zullen er weer veel nieuwsverhalen gebracht worden. Maar: de beste van de afgelopen week zetten we nog even voor je op een rij.

Eefdense legerbasis gaat terug in de tijd

Het was genieten zondag voor historici en geïnteresseerden van de Tweede Wereldoorlog. Op de Detmerskazerne in Eefde werd door veteranen 'de dag van de levende historie'.

Open dit artikel (inclusief foto’s)…

Zandwegen in de regio asfalteren? "Nee, zeker niet", vinden omwonenden

Wie over de N348 richting Eefde rijdt, en dan net na Zutphen afslaat, kan zomaar op een zandweg terecht komen. Zo is er bijvoorbeeld de Eefdese Enkweg, de Vosweg en de Laan naar Enschede. En dat deze wegen onverhard zijn maakt volgens aanwonenden helemaal niks uit. 

Open dit artikel… 

Schuurtjes in de hens bij Gorssel

Er woedde dinsdagavond brand in twee schuurtjes in Gorssel. De brandweer schaalde op naar een middelbrand, maar uiteindelijk bleek het mee te vallen.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel…

Waarom de verkeerslichten in De Hoven telkens kapot zijn

Het is een ergenis van veel weggebruikers in Zutphen: de verkeerslichten in De Hoven. Naar het gevoel van de automobilisten werken ze vaker niet dan wel. Maar waarom staan ze telkens oranje te knipperen? Het precieze probleem is onduidelijk. De verkeersregelinstallatie (vri), zoals verkeerslichten (of stoplichten) officieel heten wordt beheerd door de Provincie Gelderland. 

Open dit artikel…

Opsporing explosieven in 2018 kost tonnen voor Zutphen

Er is vorig jaar veel in de grond gewerkt in Zutphen. Bijvoorbeeld de herinrichting van de IJsselkade, Tickelbeeksewaard en de werkzaamheden op de Voormars. Maar dat brengt ook gevaren met zich mee, er kunnen namelijk explosieven uit de Tweede Wereldoorlog in de grond liggen. Voordat men kan gaan graven, moet er eerst onderzoek gedaan worden. Die onderzoeken hebben de gemeente Zutphen vorig jaar tonnen gekost.

Open dit artikel…

Zutphen heeft veel ijspret op de ijsbaan

Tientallen Zutphenaren zijn donderdagmiddag het ijs opgegaan op de baan van de Zutphense IJsvereniging. Om 13.00 uur gingen de poorten voor het eerst dit jaar open. Een paar uur lang konden liefhebbers genieten van de ijsbaan.

Open dit artikel (inclusief foto’s)…

Drukke dagen bij Zutphens ziekenhuis door gladheid

Het winterse weer en de gladheid zorgen niet alleen voor meer drukte op de weg, maar ook voor meer drukte in het ziekenhuis. Bij het Gelre Ziekenhuis was het de afgelopen dagen extra druk op de spoedeisende hulp. Vooral woensdag was het een stuk drukker, aldus woordvoerder Carla Icking. "Het gaat dan vooral om botbreuken zoals pols, arm en heup. Doordat mensen van de fiets zijn gevallen of zijn uitgegleden. Het treft zowel ouderen als jongeren."

Open dit artikel…

Warnsveld Open Air wil verkassen naar Bronsbergen

Als het aan het festival Warnsveld Open Air ligt verhuizen ze dit jaar naar een nieuwe plek! Nabij het Bronsbergenmeer is een goede optie, laat organisator Ruud Gerritsen weten. Vorig jaar was de eerste editie van het evenement, aan de Vordenseweg in Warnsveld. De scouting, die eigenaar is van het terrein, heeft echter geen toestemming gegeven om daar ook dit jaar een editie te organiseren. “Daarom moeten we op zoek naar wat anders”, zegt Gerritsen. Het Bronsbergenmeer is de beste optie. “Maar ik kan er nog niet al teveel over zeggen! Binnenkort komen de naar buiten met de details.” 

Open dit artikel… 

Kabinet wil meer giftreinen, politieke partijen zijn boos

Het kabinet wil meer gif- en ploftreinen toelaten in Oost Nederland. En daar is de politiek absoluut niet over te spreken! In Gelderland zal vooral in Zutphen en Apeldoorn het risico op ongevallen toenemen, denkt de Partij voor de Dieren. Zij maken zich daar samen met de SP zorgen over en vragen aan de Provincie zich tegen dit plan te verzetten.

Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.