Ook nog geen groen licht voor Lochemse ijsbanen

  • 'Sneeuw is slecht nieuws'
  • 23 januari 2019 - 07:34
  • Verscheen eerder bij

LOCHEM - De ijsbanen in de gemeente Lochem zijn nog niet geopend. De draagkracht van de ijsvloer is nog onvoldoende. Met de sneeuw die vandaag valt is het ook maar de vraag of de schaatsen op korte termijn kunnen worden ongebonden.

De IJsbaan Lochem koos dinsdagochtend nog de positieve insteek door op de website te melden: "Vanochtend hadden we 5,2 cm ijs. Nog niet voldoende om de baan te openen. Vanmiddag en vanavond wordt er sneeuw verwacht. Sneeuw isoleert en dat moet er eerst af. Een klus voor morgenvroeg. Daarna nog een beetje vorst en we zijn er."

Roowinkel

IJssportvereniging Roowinkel in Laren meldde zondag nog vol goede moed dat de baan de goede kant op ging, maar ook daar is het signaal 'het ies kan liehn' nog niet gegeven. 'Gesloten' is nog altijd te lezen op de website.

Vetweide Almen

Ook op de Almense is ook ijsbaan de Vetweide heeft het startschot nog niet geklonken. Gisteren meldden de plaatselijke ijsmeesters via Facebook wel dat de schaatskriebels hun in de macht heeft. De ijsvloer had echter nog onvoldoende draagkracht. En de voorspelde sneeuw werd als mogelijke spelbreker genoemd. "Sneeuw is mooi om te zien maar werkt op ijs als een isolatiedeken", zo klinkt het vanuit Almen.

Epse

Vanuit Epse klonken maandagavond hoopvolle geluiden. Vanavond komen de 'rayonhoofden' van ijsbaan Het Vlinderplein bijeen voor overleg. Als het ondanks de sneeuw lukt om de ijsvloer tot op de bodem te laten zakken, kan er woensdag mogelijk worden geschaatst in Epse.

Vanuit Harfsen en de Bosbaan aldaar is nog niets vernomen.

Een blik over de gemeentegrenzen heen levert ook nog weinig hoop op voor liefhebbers. In Ruurlo en Vorden zijn de ijsbanen ook nog gesloten. Dat geldt ook voor die van Borculo en Holten.


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.