De Nashville verklaring zorgde ook in onze regio voor opschudding.

Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben

  •  Bekijk het weekoverzicht
  •   14 januari 2019 - 06:00
  •  

REGIO - Een nieuwe week is begonnen. De aankomende week zullen er weer veel nieuwsverhalen gebracht worden. Maar: de beste van de afgelopen week zetten we nog even voor je op een rij.

Brummen hangt regenboogvlag uit als reactie op Nashville verklaring

De gemeente Brummen heeft de regenboogvlag uitgehangen bij het gemeentehuis. Dat hebben ze gedaan als reactie op de Nashvilleverklaring, waarvan momenteel een Nederlandse vertaling van rondgaat. De verklaring wordt door velen gezien als een antihomo-statement. De ondertekenaars van de verklaring stellen onder meer dat het huwelijk enkel voor één man met één vrouw is. Daarmee wijzen ze onder meer homoseksualiteit af.

Open dit artikel…

Zutphense wethouder vindt regenboogvlag hijsen tegen Nashville Verklaring niet nodig

De Zutphense cultuur-wethouder Mathijs ten Broeke vindt het het hijsen van de vlag in deze dagen niet nodig. Verschillende gemeenten doen dit als tolerantie voor de LGBT’ers, die het nieuws rondom de Nashville verklaring om hun oren geslingerd krijgen. Zutphen is sinds 2017 een regenbooggemeente. Dit betekent dat ze op bijvoorbeeld Coming Out Day de regenboogvlag heisen. Ook maken ze het onderwerp bespreekbaar op scholen. Maar de vlag hijsen nu de LGBT’ers zoveel in het nieuws zijn? Dat is niet nodig vindt Ten Broeke. 

Open dit artikel…

Hoe het kan dat het vergane Het Plein toch een nieuwjaarsfeestje geeft

Een opvallend bericht op de Facebookpagina van rampenorganisatie Het Plein. Ze geven namelijk een nieuwjaarsfeest! En dat is gek, want de instantie bestaat sinds 1 januari niet meer. De stekker is met ingang van het nieuwe jaar uit de sociale dienst getrokken. Dit omdat het aan verschillende kanten niet meer loopt. Maar toch wordt er een nieuwjaarsfeestje gegeven? Geldverspilling en echt te gek voor woorden, vinden veel mensen het. Er wordt veelvuldig gereageerd op de Facebookberichten. 

Open dit artikel… 

Ligt de lokale politiek te slapen?

Oke… de lokale politici hebben uitgebreid kerstvakantie gevierd. Maar ook daarvoor leek het stil te zijn in het wereldje van de lokale politici. Hoe kan dit? De verkiezingen zijn voorbij! En door de bezuinigingen in Zutphen is er daar geen geld meer in de kas. Is dat de reden dat er, buiten de bezuinigingen zelf om, amper politiek nieuws is? 

Open dit artikel…

Het is definitief: de kermis vertrekt uit de Zutphense binnenstad

De Zutphense kermis verdwijnt definitief uit de binnenstad! Kermisexploitanten melden dat de gemeente dit deze week heeft laten weten. De keuze is door het college van burgemeester en wethouders vastgesteld. Er zouden teveel klachten over geluidsoverlast zijn. Omwonenden hebben aan de bel getrokken, waardoor de gemeente nu besloten heeft dat het toch echt moet vertrekken. De exploitanten geven aan hier enorm van te balen. Ze vonden de binnenstad een perfecte plek voor een jaarlijkste kermis.

Open dit artikel…

Kettingbotsing tijdens spits op N345 bij Brummen

Vier auto’s zijn woensdagmiddag betrokken geraakt bij een kettingbotsing. Dat gebeurde tijdens de spits op de N345 bij Brummen, vlakbij de rotonde met de N348.

Lees verder onder de video…

Open dit artikel…

Zutphenaar (62) overleden na overval in Frankrijk

Henk van den Noort, van oorsprong een Zutphenaar, is overleden bij een gewelddadige overval. Dit gebeurde in zijn woning in Frankrijk. De man is na de overval in het ziekenhuis gekomen. Hier is hij een paar weken later overleden. Het staat nog niet helemaal vast dat de overval op de man hem fataal is geworden. Daar doet de Franse politie onderzoek naar, meldt dagblad Midi Libre. 

Open dit artikel… 

Na alle ophef heeft wethouder Mathijs ten Broeke eindelijk zijn regenboogvlag

Er was flink wat ophef over de uitspraken van wethouder Mathijs ten Broeke. Hij gaf aan dat het niet nodig was om de regenboogvlag te hijsen tegen de Nashville verklaring. Toch besloot verslaggever Jesse Sprikkelman hem er één cadeau te doen.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Auto belandt op z'n kant in berm langs N348 bij Zutphen

Een automobilist is zaterdagnacht van de weg geraakt op de N348 in Zutphen. Dat gebeurde omstreeks 03.30 uur op de rondweg, in de bocht tussen de Polbeek en het spoorviaduct. Het voertuig kwam op z'n kant in de berm terecht.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.