Kermisexploitant Ida Oostenenk.

Kermisexploitanten willen absoluut niet op de IJsselkade staan

ZUTPHEN - Kermisexploitanten die de kermis in Zutphen mogelijk maken zien het absoluut niet zitten om om de IJsselkade te gaan staan. Ook de Houtwal, één van de andere opties, is volgens hun niet goed. 

Ida Oostenenk geeft aan dat de binnenstad de perfecte locatie is. “Wij hebben gewoon heel veel samenwerkingen met alle aspecten van de markten nodig. Denk aan het winkelend publiek! Moeders geven hun kinderen wat geld zodat ze in een attractie kunnen, en dan gaan ze zelf naar een winkel toe. Dat doen ze niet meer als we op de IJsselkade staan hoor.” Oostenenk denkt dat vooral het marketing-aspect weggaat. “Mensen die lekkere oliebollen ruiken zullen deze sneller halen. Mannen op het terras jutten elkaar op om in de Booster te gaan en ga zo maar door.” 

"Je trekt het nu echt los van de stad"
Ida Oostenenk

Zij en de andere exploitanten zijn van mening dat de IJsselkade te ver weg is. “Mensen willen daar niet heen lopen. Je trekt het nu echt los van de stad! Op de IJsselkade zijn het mensen die er bewust heen gaan. En dat zijn er ook gewoon minder.” Ook is de locatie zelf het gewoon net niet: “Het is daar een stuk kouder en guurder. Mensen zullen er überhaupt minder lang doorbrengen.” 

Verdwijnen

Gaan ze dan Zutphen overslaan? En verdwijnt de kermis helemaal? Die kan is zeker aanwezig, beklemtoont Oostenenk. “We geven niet snel op, we gaan het wel proberen. Maar als blijkt dat ik werk moet doen voor weinig of niets zal ik toch Zutphen overslaan. En dat zou ik super zonde vinden! Zo’n verhaal zal zich snel verspreiden en dan zal niemand meer komen!”


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.