SP: 'Kermis zal gewoon op de markt blijven'

ZUTPHEN - Als het aan de Zutphense SP ligt blijft de kermis gewoon op de markt. Raadslid Ellis Müller beweert dat het besluit niet op de juiste manier genomen en gecommuniceerd is. 

Een woordvoerder van de gemeente: “We voeren nu de motie van de gemeenteraad uit. Daarin staat dat er gezocht moet worden naar een alternatieve locatie. Voor 2019 is het de huidige locatie, voor de jaren erna zijn we nog in gesprek over welke alternatieve locatie het gaat worden.” Er zouden vier locaties in de running zijn. 

"Er mag gezocht worden naar alternatieven, maar de motie zegt iets anders"
Ellis Müller (SP)

“In het voorjaar verwachten we definitief te weten welke locatie het gaat worden”, aldus de zegsvrouw. SP’er Ellis Müller: “Er mag gezocht worden naar alternatieven, maar de motie zegt iets anders. Ze moeten er samen uitkomen. Zolang dat niet het geval is blijft de kermis gewoon op de markt in de binnenstad. Wie beweert dat de kermis van de markt verdwijnt? Dat zullen we nog wel eens zien.” 

Laatste jaar

Richting de kermisexploitanten is gecommuniceerd dat 2019 het laatste jaar wordt in de binnenstad. “Ik kan bevestigen dat men ons tijdens dat overleg gemeld heeft dat de markt geen optie is. Wij hebben keer op keer gevraagd om de markt. Maar men zei ons dat het college heeft besloten dat de markt geen optie is”, meldt kermisexploitant Ida Oostenenk. 

De kermis wordt dit jaar nog in de binnenstad gehouden zodat exploitanten zich gewoon op tijd kunnen inschrijven. Als er eerst gezocht moet worden naar een ander locatie vertraagt dit, en dat wil de gemeente niet. Daarna zal meer duidelijkheid komen over de nieuwe locatie. De SP zegt in de besluiten te duiken. 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.