Zutphense wijken hebben sneller internet, maar nog niet supersnel

  •  Glasvezel in de wijk
  •   10 januari 2019 - 07:04
  •  

ZUTPHEN - Zo'n 10.000 huishoudens in de bebouwde kom van Zutphen kunnen sinds kort gebruik maken van sneller internet. Het ouderwetse kopernetwerk, beheerd door KPN, heeft een upgrade gehad.

Daardoor is de internetsnelheid een stuk gestegen. Tenminste, voor klanten op het 'ouderwetse' koper. Dat zijn vrijwel alle providers, behalve Ziggo. Die maken gebruik van het kabelnetwerk.

100 Mbit/s

"Nu de werkzaamheden nagenoeg zijn afgerond, kijken we terug op een geslaagd traject. Het kopernetwerk is geüpgraded met de nieuwste technieken. Hierdoor hebben inwoners meer bandbreedte en dus een veel snellere verbinding. Er kunnen snelheden van wel 100 Mbit/s worden gehaald." vertelt projectmanager Michiel.

Inwoners in onder meer De Hoven, Noordveen, het Waterkwartier en de Zuidwijken kunnen profiteren van het snellere internet. De behaalde snelheid is echter wel afhankelijk van je internetabonnement. Ook is het netwerk nog niet 'supersnel', zoals in Warnsveld en Leesten. Er ligt alleen glasvezel totaan de wijkkast. In Warnsveld en Leesten ligt er glasvezel tot in de meterkast van de huizen.


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.