Argeloze Zutphense dief probeert kraak te zetten in undercover politiewagen

Argeloze Zutphense dief probeert kraak te zetten in undercover politiewagen

Een Zutphense dief was niet zo heel slim bezig zaterdagnacht. Hij probeerde een kraak te zetten in een auto, die van de politie is. Ook zat er nog een agent in. 

De politie heeft in Harderwijk afgelopen nacht de twee mannen, waaronder de Zutphenaar, aangehouden, nadat een buurtbewoner over een verdachte situatie belde. De bewoner zag s’ nachts namelijk twee mannen lopen die in auto’s keken. Hij sprak het duo aan, en vertrouwde hun verhaal niet. Daarop belde hij de politie. En dat leidde een bijzondere situatie.

Undercover

Agenten gingen meteen naar de wijk Slingerbos. Ze gingen onopvallend te wijk in, ook hun auto’s waren niet herkenbaar als politieauto. Twee agenten ging lopend de wijk in. Al snel kwamen ze een man tegen die voldeed aan het signalement dat de buurtbewoner had gegeven. Deze man is aangehouden.

Een andere agent wachtte in zijn auto, toen ineens het achterste portier werd geopend. De Zutphenaar kwam de auto in, mogelijk om spullen uit de auto te stelen. Toen hij merkte dat er een agent in de auto zat, zette hij het op een lopen. De agent zette de achtervolging in en kon de man even later aanhouden.

Onderzoek

De twee verdachten zijn een man van 30 jaar uit Harderwijk en een 36-jarige Zutphenaar. De politie doet nu verder onderzoek naar het duo.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.