Elis Ligtlee in Rio.

Eerbeekse baanwielrenster Elis Ligtlee stopt per direct

EERBEEK - De Eerbeekse baanwielrenster en Olympisch kampioene Elis Ligtlee stopt per direct met de sport. Dat maakte ze bekend op haar website. Ze heeft er geen plezier meer in.

Daarom is het tijd voor een nieuwe hoofstuk, valt te lezen op de website. "Ik heb geen plezier meer in wat ik doe en ik mis de noodzakelijke motivatie om op topniveau te presteren. Op zo’n moment moet je eerlijk tegen jezelf zijn en de knoop doorhakken."

Van mountainbike naar de baan

De Eerbeekse Ligtlee begon zo'n twintig jaar terug met mountainbiken, net als haar vader. "Samen fietsten we door de bossen in Eerbeek en bouwden we zelf parcoursen waar we konden crossen en vies worden. Helaas was ik destijds te jong om wedstrijden te mogen rijden."

Daarna begon ze met BMX'en en won meerdere medailles. Acht jaar terug stapte ze over naar het baanwielrennen. "De BMX sport werd me te gevaarlijk en het lukte me niet om me over de angst van het springen heen te zetten."

Vervolgens won ze nog eens tientallen medailles, waaronder een gouden Olympische plak. Het afscheid valt haar nu zwaar. "En wat was dit verdomd moeilijk zeg! Het is nu tijd om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen en we gaan kijken wat dit me gaat brengen! Ik wil iedereen bedanken voor alle support en steun de afgelopen jaren."


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.