Zutphen veranderde in een Sprookjesstad

ZUTPHEN - Tienduizenden bezoekers kwamen zondag naar Zutphen voor de eerste editie van Sprookjesstad Zutphen. In de hele stad kwamen sprookjes tot leven, waaronder Doornroosje, Hans en Grietje en Pinokkio. Er waren optredens van dans-, theater- en musicalgroepen en ook winkels en cafés waren in sprookjessferen gehuld. De organisatie blikt terug op een geslaagde eerste editie en kijkt al uit naar de volgende editie op zondag 22 december 2019.

Al rond het middaguur stroomden de straten van Zutphen vol met bezoekers, jong en oud, die afkwamen op Sprookjesstad Zutphen. De hele dag bleef het gezellig druk in de binnenstad en de aanloopstraten. Kinderen gingen op de foto met Doornroosje, vochten samen met Joris tegen de driekoppige draak en aaiden de ezels bij de levende kerststal. Ook de optredens van Belle en het Beest en de Nederlands kampioen wood carving trokken vele bezoekers. De dag werd feestelijk afgesloten met het Sprookjesbal op de Groenmarkt.

Lees verder onder de foto...

Mark Schuitemaker, manager van Zutphen Promotie vertelt enthousiast: “Werkelijk de hele stad heeft meegeholpen aan Sprookjesstad. Winkeliers, horecaondernemers, Binnenstadsmanagement en zelfs bewoners uit de binnenstad hielpen mee om de straten gezellig aan te kleden. We zijn superblij met de hoeveelheid bezoekers, maar vooral ook dat mensen het naar hun zin hadden. Dat is het allerbelangrijkste. We hebben nu al zin in volgend jaar!"


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.