LGLD KORT: Speel water naar de schooltuin van de Rietgors

  •  Kort nieuws
  •   15 december 2018 - 18:01
  •  

LEUVENHEIM - ‘Een waterpomp aangedreven door een speeltoestel om de moestuin van basisschool de Rietgors water te geven. En een bloemenzee voor bijen’.  Met deze ideeën kwam de Rietgors uit Leuvenheim als één van de winnaars uit de bus met het project ‘Mijn ideale school’ van de Provincie Gelderland. Onderdeel van de prijs is dat een kunstenaar hen gaat helpen met het ontwikkelen van het waterpompspeeltoestel.

Met de wedstrijd ‘Mijn ideale school(omgeving)’ wil de provincie een Gaaf Gelderland maken, wat we samen duurzaam en groen maken. Uit de 25 ingediende aanvragen zijn 11 aanvragen geselecteerd die voor uitvoering in aanmerking komen. Het plan “Speel water naar de schooltuin” van OBS de Rietgors uit Leuvenheim is ook door de jury gekozen.  

Vruchtbare ideeën

Enkele leerlingen en ouders hebben de koppen bij elkaar gestoken en twee fantastische plannen voor hun school bedacht. Daarbij hebben de kinderen hun ideeën fantasievol verbeeld in tekeningen en de ouders hebben er de woorden bij geschreven. Deel één van hun plan: De moestuin van OBS de Rietgors heeft een nieuwe waterpomp nodig. Geen gewone, maar een speelpomp: Een waterpomp aangedreven door een speeltoestel. Bijvoorbeeld een fiets of een ouderwetse tredmolen met daarbij een mooie waterbaan om het water naar de tuin te leiden. Deel twee van hun plan: een bloemenzee! Zodat iedereen kan zien wat voor mooie en leuke school de Rietgors is. En het is ook nog eens goed voor de bijen!

De leerlingen gaan de komende maanden het proces op een Forum ‘verslaan’. Uitgerust met een koffertje van ‘de razende reporter’, met telefoon, schrijfspullen en USB-stick gaan ze op pad. 

Gefeliciteerd!

Margriet Wartena, wethouder onderwijs, overhandigde symbolisch aan de Rietgors een waardebon om alvast een begin aan de bloemenzee te maken. Als extra prijs reikte de wethouder de Wisseltrofee Duurzaamheid aan de school uit. Deze Wisseltrofee kunnen basisscholen in de gemeente Brummen jaarlijks winnen door mee te doen aan wedstrijden die de gemeente organiseert over duurzaamheid. In dit geval vindt de gemeente Brummen dat  ook de Rietgors voor het winnen van deze provinciale prijs een naam verdient op de Wisseltrofee.


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.