De Glutenvrije Piet was populair dit jaar.

Pakjesavond! Lees al het Sinterklaas nieuws van dit jaar nog eens na

  •  Alles op een rij
  •   05 december 2018 - 22:04
  •  

REGIO - Het is Pakjesavond! De afgelopen weken is er veel nieuws geweest rondom Sinterklaas die in onze regio aankwam. Bekijk hier al het Sinterklaas-nieuws van 2018. 

Nostalgie! Zo kwam Sinterklaas in 1940 aan in Zutphen

Sinterklaas komt zaterdag aan in Zutphen! Een gebeurtenis die al eeuwen plaatsvind. Zelfs in de oorlog kwam Sinterklaas naar Zutphen, blijkt uit beeldmateriaal van Dirk van Beek, een toenmalige bakker uit Zutphen. Hij legde de intocht vast met zijn camera aan het begin van de oorlog.

Lees verder onder de video…

Open dit artikel…

Zutphen neemt geen veiligheidsmaatregelen bij intocht Sinterklaas

De gemeente Zutphen heeft besloten geen extra veiligheidsmaatregelen te nemen bij de intocht van Sinterklaas. De Goedheiligman komt aanstaande zaterdag aan met zijn boot in Zutphen. In verschillende steden worden maatregelen getroffen. Dit door de discussie die er de laatste jaren leeft. Ook in Zutphen is ophef. GroenLinks heeft namelijk aangegeven graag roetveegpieten te zien. Hier geeft de organisatie echter geen gehoor aan. 

Open dit artikel…

Kijk terug hoe Sinterklaas aankwam in Zutphen

Sinterklaas kwam aan in Zutphen zaterdagochtend! Hij en zijn pieten meerden aan aan de IJsselkade waarna ze de binnenstad in gingen. De aankomst op de kade werd live uitgezonden! Bekijk de uitzending terug.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel… 

De Glutenvrije Piet werd hartelijk ontvangen in Zutphen

Discussie over hoe de pieten eruit moeten zien is er in Zutphen niet! Maar wel kwam er dit jaar een nieuwe piet mee met Sinterklaas. Namelijk: de Glutenvrije Piet. “In Nederland zijn ruim 30.000 kinderen die om medische redenen een strikt en levenslang glutenvrij dieet moeten volgen. De intocht van Sinterklaas is voor hen vaak niet zo’n leuk feest. Ze mogen de pepernoten niet eten en highfiven met de Pieten gaat ook al niet door de kruimels op de handschoen”, legt de Nederlandse Coeliakie Vereniging uit. 

Lees verder onder de video…

Open dit artikel…

Sint Deelt Uit voor Voedselbank Zutphen blijkt groot succes

De afsluiting van de actie Sint Deelt Uit voor de Voedselbank Zutphen was donderdag. Burgemeester Annemieke Vermeulen van Zutphen reikte namens de Stichting Sint Deelt Uit het eerste speelgoedpakket uit aan Jaap Koning van de Voedselbank Zutphen. 

Open dit artikel…

Brummense burgemeester wordt geroemd na stoepkrijt-filmpje

Alex van Hedel, de burgemeester van Brummen, heeft hoge ogen gescoord met een filmpje op social media! Hij heeft een filmpje gemaakt waarin hij stoepkrijt voor het gemeentehuis. In het Sinterklaasjournaal van de NTR wordt jaarlijks een verhaallijn gevolgd. Hierin is verteld dat kinderen hun voorletter op de stoep moeten krijgen, zodat de Pieten kunnen zien welke chocoladeletter ze in de schoentjes moeten stoppen. 

Lees verder onder de video…

Open dit artikel…


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.