Heb je de kerstboom al van zolder gehaald?

  •  Het mag weer
  •   06 december 2018 - 08:00
  •  

REGIO - De sint is gisteravond met stille trom vertrokken. Dat betekent dat we na drie weken pepernoten, speculaaspoppen en taaitaai de kerstboom van zolder mogen halen. 

Zoals vele al opgevallen is hangt er in de winkelstraten al wel kerstverlichting. Dit komt omdat vele gemeenten het zien als ‘decemberverlichting’ en het er daarom ook al in december hangt. Voor velen mag de kerstboom pas van zolder wanneer sinterklaas uit het land is. Daarom een aantal tips om je kerstboom van deze tijd te maken. 

Verlichting

Lampjes zijn tegenwoordig een hip ding. Denk aan alle nieuwbouwprojecten waarin ledverlichting een grote rol speelt. Hang daarom ook je boom vol met lampjes! Het liefst lampjes die je op je telefoon kunt besturen. Je kan natuurlijk ook dit jaar de kerstboom met rust laten en je lampjes door de kamer, in dennentakken of in een glazenpot hangen. 

Duurzaam is een veel gebruikt woord anno 2016. Daarom mogen houten accessoires niet ontbreken in je boom. Denk aan een rendier, sneeuwvlok of een kerstman. Houten decoratie is overal te vinden. Je kan het zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. 

Nordmann 

We spreken steeds over de boom van zolder halen. Maar natuurlijk kun je 'm ook old skool bij de kerstbomen-handelaar om de hoek halen. De echte kerstboom wint namelijk nog altijd van de nepperd. Dus met een echte Nordmann-spar, veel verlichting en houten accessoires ben je het mannentje deze kerst. 

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.