FC Zutphen ontvangt thuis het sterke Vroomshoopse boys

  • Kort nieuws
  • 26 november 2018 - 21:59

ZUTPHEN - FC Zutphen heeft tot aan de winterstop nog 3 wedstrijden te gaan, waarvan 2 zware thuiswedstrijden. Op 1 december treft men om 14.30 uur op sportpart ’t Meijerink Vroomshoopse boys. Deze tegenstander neemt de 4e plaats op de ranglijst in met 17 punten, 5 meer dan FC Zutphen. De boys uit Vroomshoop bezitten een echte karakterploeg, en dat werd afgelopen zaterdag weer eens duidelijk. Ze klopten overtuigend in eigen huis koploper Sparta Enschede met 3-0. Het was een aantrekkelijke wedstrijd, die in hoog tempo werd gespeeld, en waarbij de beide laatste doelpunten in blessuretijd vielen. 

Het kan daarom een aantrekkelijke partij worden. Want FC Zutphen zal zich zeker niet zo maar gewonnen geven. Met steun van het fanatieke thuispubliek zal Vroomshoop niet alleen voetbaltechnisch maar vooral ook op inzet bestreden moeten worden. Afgelopen seizoen troffen beide ploegen elkaar in de 1e klasse, en na een gelijk spel in Zutphen trok FC Zutphen in Vroomshoop aan het langste eind met 1-2. De mannen uit Twenteland eindigden boven FC Zutphen in de competitie, maar degradeerden uiteindelijk via de nacompetitie. Het team van FC Zutphen is in dit seizoen echter totaal niet meer te vergelijken met het team van vorig seizoen.

Het is van belang of FC Zutphen compleet aan de aftrap kan verschijnen. Daarbij speelt tevens mee wie er het beste in vorm is, in deze fase van de competitie. Rik Vlutters kon afgelopen zaterdag tegen WVF niet aan de aftrap verschijnen vanwege een liesblessure. En Nando Bleumink was geveld door de griep. Jan van der Mark en Luuk Meijer speelden beiden op het middenveld een goede partij. Het is altijd goed als er binnen het team op alle posities uit meerdere spelers gekozen kan worden.  Daarbij zijn diverse spelers van FC Zutphen op meerdere plaatsen inzetbaar. 

FC Zutphen speelde, ondanks de 3-0 nederlaag tegen hoogvlieger WVF, geen slechte wedstrijd. Maar het eerste doelpunt viel veel te gemakkelijk in de beginfase, nadat WVF nog een enkele aanval had gehad. Dit soort tegentreffers zijn met name tegen goede en geroutineerde ploegen vaak fataal. Tegen dat soort situaties moet met veel meer overtuiging worden opgetreden. Als dat er uit wordt gehaald en er wordt beter de nul achterin vastgehouden, zijn er zonder meer mogelijkheden tegen dit kaliber tegenstanders. De ploeg zal naar deze eenheid moeten toe groeien waarin niemand zijn taak verzaakt. 

De komende wedstrijden zullen er punten gepakt moeten worden om niet in de onderste regionen terecht te komen. Daarom zijn de beide thuiswedstrijden van cruciaal belang. 

Er is zaterdag weer een vol programma op sportpark ’t Meijerink, waarbij in alle vroegte de jongste jeugd begint en om 11.45 uur de 2e selectie thuis speelt tegen de trotse koploper Vroomshoopse boys, in de 1e klasse. Het zal ook voor deze jongens van FC Zutphen een zware wedstrijd worden.

Het publiek kan volop genieten van de vele aantrekkelijke wedstrijden die worden gespeeld. 


In 'Kort Nieuws' wordt kort en klein lokaal nieuws geplaatst. Heb jij iets wat je wilt delen? Mail dan naar redactie@lokaalgelderland.nl.

Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.