De burgemeester van Brummen bij het schoolontbijt.

Van kaasbroodje tot krentenbol: op veel scholen werd ontbeten

  •  Broodje hagelslag erbij
  •   10 november 2018 - 08:10
  •  

BRUMMEN - Op veel scholen in de regio werd vrijdagochtend het Nationaal Schoolontbijt genuttigd. Op sommige scholen kwam de burgemeester zelfs langs. 

De leerlingen van CBS De Enk uit Eerbeek ontvingen burgemeester Alex van Hedel. Ze gingen met elkaar aan tafel voor het zogenaamde burgemeestersontbijt. De kinderen zorgden voor het brood, beleg, iets te drinken en placemats. In totaal nemen dit jaar vijf scholen uit de gemeente Brummen deel aan het Nationaal Schoolontbijt. Van 5 tot en met 9 november vindt de week van het Nationaal Schoolontbijt plaats.

Donatie

Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Alex van Hedel symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan de stichting Kinderpostzegels, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Met het thema ‘Een feestje voor iedereen’ laten Kinderpostzegels en het Nationaal Schoolontbijt zien dat een feestje pas een feestje is als iedereen erbij hoort. Stichting Kinderpostzegels ondersteunt daarom ook een project met verjaardagsfeestjes voor de héle klas, waarbij kinderen spelenderwijs leren dat het leuk is dat iedereen anders is. De leerlingen uit groep 8 namen de cheque in ontvangst. Alex van Hedel kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting.

Lees verder onder de foto...

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in 275 gemeenten is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het zestiende jaar op rij met ontbijtjes en lesmateriaal een week lang aandacht schenkt aan het belang van een gezond ontbijt. 

Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Daarnaast is Het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School, een samenwerkingsverband tussen RIVM Centrum Gezond Leven, onderwijsraden, gezondheidsfondsen en kennisinstituten.


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.