Brouwer zette zich in voor de statiegeldalliantie.

Zutphenaar op de lijst bij Provinciale Statenverkiezingen

  • Gelderland naar de stembus
  • 08 november 2018 - 11:45

ZUTPHEN - De eerste lijst voor de Provinciale Statenverkiezingen, in maart volgend jaar, is publiek gemaakt. D66 Gelderland heeft iedereen op een rij gezet die zichzelf verkiesbaar stellen, en daar zit één Zutphenaar bij. 

Huibert Brouwer staat op nummer 40 in de lijst. Momenteel zit hij in de gemeenteraad van Zutphen namens D66. “De rol van de provincie is gewoon heel erg belangrijk, zeker voor ons als Zutphen. Sommige plannen die wij als D66 hebben, zijn gewoon heel moeilijk te realiseren zonder steun vanuit de provincie”, legt Brouwer uit. 

"Bovendien ben ik ook niet voor niets herkozen als raadslid tijdens de gemeenteraadsverkiezingen"
Huibert Brouwer

Hij wil graag de Provinciale Staten in om ook Zutphen een handje te kunnen helpen. “Zo pleit ik er al langer voor dat we serieus gaan nadenken over de toekomst van onze Oude IJssel brug. De huidige brug is veel te laag voor de huidige binnenvaart. Een nieuwe oeververbinding kunnen we nooit zelf helemaal bekostigen. Daarvoor heb je ook de provincie als partner nodig. Ik heb daarom een amendement geschreven voor het verkiezingsprogramma van D66 Gelderland om ook aandacht te geven aan bruggen en de voordelen van de duurzame binnenvaart. Verder vind ik het belangrijk dat onze inwoners ook kunnen stemmen op een stadgenoot tijdens de provinciale verkiezingen.”

Stadhuis of provinciehuis?

Maar… wat als hij een plek krijgt in de Provinciale Staten? Blijft hij dan wel in de gemeenteraad? “Wettelijk mag het wel, het combineren van raadslidmaatschap en Statenlid voor de provincie, maar vanuit D66 wordt voorgeschreven die twee taken niet te combineren. Dan moet je kiezen tussen de gemeenteraad of de Provinciale Staten.” Al verwacht de Zutphenaar niet dat hij een zetel krijgt in het provinciehuis: “Aangezien ik op de 40ste plek sta van de kieslijst, acht ik die kans natuurlijk niet groot. Voorlopig vind ik het raadslidmaatschap nog veel te leuk! Bovendien ben ik ook niet voor niets herkozen als raadslid tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van dit voorjaar natuurlijk.”


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.