Sinterklaas en wethouder Coby Pennings in Warnsveld vorig jaar.

Opnieuw slechte timing bij Sinterklaasintocht Warnsveld

WARNSVELD - Voor het tweede jaar op rij komt de Goedheiligman in Warnsveld op een andere dag aan dan in Zutphen. De organisatie lijkt zich niks aan te trekken van de kritiek die ze vorig jaar kregen. 

Sint en zijn pieten komen zaterdag 17 november aan in Warnsveld. Een week later, zaterdag 24 november, komen ze aan in Zutphen. “Opmerkelijk. Vorig jaar kwam er aanzienlijk minder publiek naar de intocht in het dorp. En toch doen ze het dit jaar weer”, vertelt een bron die dicht bij de organisatie staat. 

Vorig jaar was de reden simpel. De organisatie organiseert ook een ander sinterklaasfeest verderop in het land. Dit viel gelijk met het feest in Warnsveld, en deze moest daarom maar wijken. “Dit jaar is de reden hetzelfde”, weet de bron te vertellen. 

Kritiek

De organisatie kreeg vorig jaar veel kritiek op de verandering. Mensen vonden het niet kunnen dat het niet samen valt met de intocht in Zutphen met oog op de geloofwaardigheid voor de kinderen. Ook valt het op precies hetzelfde moment als de landelijke intocht. De kans dat kinderen dus voor de tv zitten die middag is ook dit jaar weer groot. 

De organisatie was niet bereikbaar voor een reactie.

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.