Achterhoekse band komt met bijzonderdere vinylplaat

  •  Vier eigen nummers
  •   19 oktober 2018 - 08:47
  •  Verscheen eerder bij

ZUTPHEN - De Achterhoekse roulatieformatie Hooked bestaat vijf jaar. Ter ere van dit jubileum is er donderdag een cd en vinylplaat uitgebracht met vier eigen nummers van vier Achterhoekse formaties. De band stond eerder al op diverse festivals in Zutphen én heeft ook roots in de gemeente.

Lees verder onder de video...

"Het eigen werk begon te jeuken", aldus de Zutphense initiatiefnemer Meindert Bussink. Eén van zijn inspiratiebronnen is Slash. Aan de soloplaat van deze gitarist werkten verschillende artiesten zoals Ozzy Osbourne, Iggy Pop en Chris Cornell mee. "Als ik eigen werk wil uitbrengen moet ik het op de Hooked manier doen en dat is met allemaal verschillende muzikanten eigen werk opnemen. Zodoende zijn we afgelopen jaar met vier verschillende formaties, vier Achterhoekse studio's ingedoken om vier nummers op te nemen."

Ontwerp

Het hoesontwerp van de plaat is volgens Bussink nauw verweven met de teksten van de muziek en zijn er veel verwijzingen naar inspiratiebronnen uit de kunst en literatuurwereld. Bussink: "Het is echt één geheel geworden. De nummers, inspiratiebronnen van mij, maar ook de locaties waar we geweest zijn zie je terug op de platenhoes. Het artwork van de hoes vertelt het verhaal van Hooked."

Volgens Bussink stopt Hooked niet bij het uitbrengen van deze plaat. "Dit voelt als een nieuw hoofdstuk van Hooked om met meer eigen werk aan de slag te gaan. Het lijkt mij heel gaaf om met de tweehonderd muzikanten die al hebben meegespeeld of gaan meespelen de studio in te duiken om meer nummers te schrijven en op te nemen. Dit hoop ik met veel mede muzikanten in de Achterhoek de komende jaren op te kunnen pakken."


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.