Eerste jeugdburgemeester van Bronckhorst bijna een feit

BRONCKHORST - De burgemeester van de gemeente Bronckhorst kent iedereen al wel. Maar deze week krijgt Marianne Besselink er een collega bij. Een behoorlijk jonge collega, namelijk de jeugdburgemeester.

Onlangs deed de gemeente een oproep onder leerlingen van groep 7 van alle basisscholen in de gemeente. In totaal kwamen er twaalf aanmeldingen binnen met de benodigde motivatie. Een jury kiest na een korte presentatie de jeugdburgemeester.

'Serieuze baan'

Bronckhorst laat er ook geen gras over groeien, blijikt uit de taken van de nieuwe burgemeestercollega. "De jeugdburgmeester zal bijvoorbeeld samen met de echte burgemeester aanwezig zijn bij enkele speciale activiteiten in de gemeente, zoals de uitreiking van het jaarlijkse jeugdlintje." aldus de gemeente.

Daarnaast fungeert de jonge burgemeester als spreekbuis voor de jeugd in de gemeente. "Kinderen kunnen bij de jeugdburgemeester terecht als ze ideeën hebben voor de gemeente. De jeugdburgemeester kan deze dan aankaarten bij de burgemeester."

Wie het gaat worden wordt vrijdagmiddag bekend gemaakt in de raadszaal. Op 8 november wordt hij óf zij officieel geïnstalleerd.


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.