Het is geen bewerkte foto!

Huh! Verboden om op de N348 tussen Eefde en Gorssel te rijden?

  •  Onduidelijke bordjes
  •   10 oktober 2018 - 07:35
  •  

EEFDE/GORSSEL - Hoewel hectometerpaaltjes vaak niet zo bijzonder zijn, kunnen ze dat wel worden. De bordjes langs de N348 tussen Eefde en Gorssel zijn bijzonder te noemen. Vanwege de snelheidsproef is de snelheid op de bordjes afgeplakt. Echter ontstaat daardoor een verbodsbod, wat betekend dat je er eigenlijk niet mag rijden.

Om even je autotheorie op te frissen: een wit bord met een rode rand is simpelweg een geslotenverklaring. Kortom: je mag er niet rijden. Maar waarom staat het dan op die bordjes? En is het wel rechtsgeldig.

Verboden?

Navraag bij de ANWB, die veel over verkeersborden weet, levert weinig op. "Ik durf niet te zeggen hoe het zit met de rechtsgeldigheid van de hectometerpaaltjes", aldus een woordvoerder. Het blijkt echter dat een rechter enkele jaren terug heeft geoordeeld dat de snelheidsaanduiding wel degelijk rechtsgeldig is. "Maar hoe het zit met andere afgebeelde verkeersborden weet ik niet."

"Auto's zijn niet in overtreding"
provinciewoordvoerder

De provincie Gelderland, de beheerder van de weg, weet er wél meer van. "Auto's zijn niet in overtreding als ze de weg inrijden", vertelt woordvoerder Petra Borsboom. Waarom het niet geldt blijft nog wat onduidelijk.

Stickers

Omdat de snelheidsaanduiding op de bordjes nog altijd 80 km/u is, zijn ze afgeplakt. Echter moet er wel '60' op komen te staan. "De stickers voor de borden met 60 km die daar worden geplakt komen iets later dan gepland."

De verwachting is dat het volgende week weer klopt.


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.