Crowdfunding Live At The Brons mislukt, mogelijk geen nieuwe editie

  • Hoop op hulp van gemeente
  • 14 september 2018 - 08:22

ZUTPHEN - De organisatie van Live At The Brons vestigt haar laatste hoop op de gemeente Zutphen. Volgende week gaan ze in gesprek om te kijken wat de gemeente kan betekenen in het opvullen van het financiële tekort. De crowdfundingactie van de organisatie heeft tot nu toe weinig opgeleverd.

"We vinden dat echt enorm jammer" vertelt een teleurgestelde Erik Nengerman, één van de organisatoren. Een week geleden lanceerden ze een crowdfundingactie. Het doel: binnen circa tien dagen 9.500 euro ophalen. Dat is niet gelukt, ze haalden tot nu toe slechts 850 euro op. "Het is wat het is."

Gemeente

De editie van dit jaar viel -letterlijk- in het water. Tijdens drie van de vier dagen regende en woei het flink. "Bij de laatste editie hebben we veel minder bezoekers gehad door het slechte weer, en dat betekend ook minder inkomsten." zei Nengerman eerder.

De hoop is nu gevestigd op de gemeente Zutphen. "Volgende week gaan we met ze in gesprek, kijken wat ze voor ons kunnen betekenen." De crowdfundingsactie is vanwege het gesprek volgende week, nog eventjes verlengd. De kans dat de gemeente het tekort op gaat vullen is klein, want er staan grote bezuinigingen voor de deur.

"We hebben het in ieder geval geprobeerd"
organisator Erik Nengerman

Als de gemeente niets of weinig kan betekenen voor de organisatie, die volledig op vrijwilligers draait, komt er een einde aan. "We hebben zes mooie edities gehad. Die van dit jaar was dan de laatste. We hebben het in ieder geval geprobeerd te redden."

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.