Voorlopig minder politienieuws in de media door actie's politie

Voorlopig minder politienieuws in de media door actie's politie

De komende tijd zal er aanzienlijk minder politienieuws verschijnen bij de lokale media. Dit omdat veel Nederlandse korpsen hier niet meer over communiceren als vorm van staking. 

De politie voert actie voor een ‘rechtvaardig’ CAO. Na maanden actievoeren is deze er nog niet. Daarom is door de politiebonden besloten over te gaan op de actie ‘geenCAOgeenVoorlichting’. 

Echter gaat de website Politie.nl niet op zwart. De redactie van de politiesite: “De site politie.nl kan niet worden gebruikt voor cao-acties. Het staat individuele collega’s vrij actie te voeren en een bericht  niet op de site te zetten. Berichten van collega’s die er voor kiezen geen actie te voeren, zullen wél op de site verschijnen. Bovendien bevat politie.nl niet alleen politieberichten, maar is de site ook een belangrijk onderdeel van de dienstverlening door de politie. Ook het plaatsen van cao-actieberichten en het gebruik van alleen maar de koppen van artikelen, is niet aan de orde. Actievoeren is een individuele aangelegenheid waarvoor geen algemeen communicatiekanaal van de politie kan worden gebruikt.”

Lokale media halen het nieuws over inzet van de politie vaak van de sociale media of politie.nl. Dat betekent dus dat zij minder zullen publiceren omdat er minder openbaar gemaakt wordt. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.