Brummen houdt 'milieudreiging' van kunstgrasmat Sportclub Brummen in de gaten
Sportclub Brummen voetbalt ook op \'normaal\' gras.

Brummen houdt 'milieudreiging' van kunstgrasmat Sportclub Brummen in de gaten

De gemeente Brummen heeft maatregelen genomen om de milieudreiging van de kunstgrasmatten van Sportclub Brummen te beperken. Ook wordt mogelijke milieuvervuiling in de gaten gehouden. Dat blijkt uit beantwoording van vragen die GroenLinks voor het zomerreces stelde.

Het gaat bij de mogelijke milieurisico's vooral om de rubber korrels die tussen de kunstsprieten liggen. Deze zijn gemaakt van rubbergranulaat. Een tijd terug bleek dat bepaalde soorten van deze korrels slecht zijn voor de gezondheid van spelers.

Milieu

Ook is het slecht voor het milieu als er korrels in de grond terecht komen. De fractie van GroenLinks maakte zich daar zorgen om, en wilde opheldering van het college.

Ze stellen dat bij de vervanging van de kunstgrasmat dit jaar er veel korrels gemorst zijn bij het veld en op de transportroute. De gemeente zegt echter dat alle gemorste korrels zijn opgeruimd.

Maatregelen

Ook zijn er maatregelen getroffen om 'uitloop' van korrels te beperken. De gemeente heeft kantplanken aangebracht, de uitlooproosters verbeterd en naden afgekit.

Bij werkzaamheden aan en rond het veld moet er ook rekening gehouden worden met de kunstgraskorrels. Deze mogen bijvoorbeeld niet tussen het groenafval terecht komen. Een toezichthouder van de gemeente houdt dat in de gaten.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.