Vanaf eind september maar 60 km/u tussen Gorssel en Eefde

Vanaf eind september maar 60 km/u tussen Gorssel en Eefde

Vanaf eind september wordt de maximumsnelheid op de N348 tussen Gorssel en Zutphen verlaagd naar 60 kilometer per uur. De verlaging maakt onderdeel uit van een proef van de provincie om de verkeersveiligheid te vergroten. Dat gebeurt naar aanleiding van buurtbewoners die klaagden en diverse ongelukken die op de weg zijn gebeurd.

De snelheidsverlaging wordt toegepast vanaf de rotonde bij Eefde totaan de kom van Gorssel. Nu mag je daar nog 80 km/u rijden, maar eind september moet je het gas iets minder hard intrappen. Het experiment duurt een half jaar. Volgens de provincie worden er echter geen intensievere snelheidscontroles uitgevoerd.

Onoverzichtelijk

De N348 wordt door veel automobilisten gebruikt om vanuit Zutphen en omstreken richting Deventer, en in het bijzonder de A1, te komen. De provincie noemt het dan ook een 'gebiedsontsluitingsweg'. Maar het zogeheten wegbeeld komt niet overeen met zo'n type weg. Langs de weg staan veel dikke bomen die het uitzicht belemmeren. In combinatie met de vele zijstraten maakt dat de weg onoverzichtelijk.

De proef duurt een half jaar, vervolgens wordt er een evaluatie gedaan. Weggebruikers kunnen in de tussentijd hun mening kenbaar maken via een enquête van de provincie.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.