Foto ter illustratie.

Veilige Honken blijven bestaan, ondanks dalend gebruik

BRUMMEN - De 'Veilig Honken' in de gemeente Brummen blijven voorlopig bestaan. Het zijn plekken waar de schoolgaande jeugd even kan schuilen voor noodweer, of kan wachten met een lekke band. Uit onderzoek is echter wel gebleken dat het gebruik de laatste jaren sterk is afgenomen.

In de gemeente Brummen is geen middelbare school te vinden. Daarom gaan veel scholieren op de fiets richting Zutphen, Apeldoorn of Dieren. Om ervoor te zorgen dat scholieren op de meest gebruikte routes ergens kunnen schuilen zijn de 'Veilig Honken' bedacht. "Met betrouwbare adressen waar je terecht kunt voor een fietspomp, een reservefiets, pleisters en een luisterend oor." aldus de gemeente.

Telefoons

De afgelopen jaren is het gebruik van de honken sterk afgenomen. Dit komt volgens de gemeente deels door de opkomst van mobiele telefoons. Daardoor kunnen jongeren snel zelf hulp inschakelen.

Uit onderzoek van de gemeente bleek echter dat inwoners het wel prettig vinden dat de honken blijven. Daarom zijn er ook dit schooljaar weer vijf locaties. De gemeente zorgt ervoor dat er op de locaties de nodige materialen, zoals een bandenplakset en EHBO-trommel, aanwezig zijn. Een Veilig Honk is te herkennen aan een bordje langs de weg.


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.