'Breng je kind volgende week niet met de auto naar school'

  •  Goed opletten
  •   21 augustus 2018 - 10:06
  •  

REGIO - Volgende week beginnen de scholen weer in onze regio. Veel kinderen worden door hun ouders naar school gebracht. Echter doet Veilig Verkeer Nederland een oproep om kinderen niet met de auto naar school te brengen in de eerste week. 

In onze regio kennen we een aantal verkeerssituaties waar het flink druk is op de momenten dat de scholen beginnen. Denk bijvoorbeeld aan de Paulus Potterstraat in Zutphen. “Naast verkeerseducatie op school is verkeersopvoeding thuis net zo belangrijk. Ik roep daarom alle ouders op om de route naar school voorafgaand en bij de start van het nieuwe schooljaar samen met hun kinderen naar school te fietsen of te lopen. Zo kunnen lastige verkeerssituaties worden geoefend zodat we kans op ongevallen verkleinen”, aldus VVN-directeur Alphons Knuppel.

8 miljoen

In de zomer rijden de helft minder auto’s op de weg. Na de vakantie loopt dit weer op naar 8 miljoen auto’s in ons land. Deze ‘nieuwe’ drukte zorgt in september voor een verdubbeling van het aantal verkeersslachtoffers onder 12-jarige fietsers.

We namen de onveilige situatie eerder al eens onder de loep...


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.