Even wennen die wekker, de scholen zijn weer begonnen

  •  Behalve in Brummen
  •   27 augustus 2018 - 08:30
  •  

REGIO - De wekker ging weer vroeg bij naar schoolgaande kinderen en hun ouders. De scholen zijn namelijk weer begonnen. Kinderen meldde zich braaf op de schoolpleinen in de regio om 08.10.

In onze regio zijn de kinderen niet de eerste die weer naar school moeten. In het zuiden van het land moesten ze vorige week al weer naar school. In het Noorden hebben ze nog eventjes, daar beginnen ze pas volgende week. 

Uitzondering

Echter hebben de kinderen in Brummen nog één dag vrij. Alle basisscholen in het dorp zijn gesloten door de Vogelweide. Jaarlijks blijven scholen op deze ‘lokale feestdag’ dicht. Dinsdag mogen de kinderen in het dorp weer naar school toe.

Verkeer

Verkeersveiligheid speelt altijd een grote rol wanneer de scholen weer beginnen. Overal in de regio hangen spandoeken om de automobilisten te informeren over het feit dat de kinderen weer naar school gaan. Veiligverkeer Nederland vraagt ook aandacht voor de veranderingen in het verkeer. 

Ook roepen ze ouders op om hun kind niet met de auto naar school te brengen, maar gewoon zelf te laten fietsen. "Naast verkeerseducatie op school is verkeersopvoeding thuis net zo belangrijk. Ik roep daarom alle ouders op om de route naar school voorafgaand en bij de start van het nieuwe schooljaar samen met hun kinderen naar school te fietsen of te lopen. Zo kunnen lastige verkeerssituaties worden geoefend zodat we kans op ongevallen verkleinen", aldus VVN-directeur Alphons Knuppel,


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.