Foto ter illustratie.

VVN: Vrachtwagens moeten wegblijven van schoolroutes

  •  Risico's te groot
  •   20 augustus 2018 - 08:19
  •  

REGIO - Vrachtwagenchauffeurs zouden de komende weken schoolroutes moeten vermijden. Dat stelt Veilig Verkeer Nederland (VVN) in het AD. Ook de transportsector is het met de oproep eens, en werkt tevens aan een speciale app om chauffeurs een andere route te geven.

Volgens VVN gebeuren er in de eerste schoolweken meer (ernstige) ongelukken. Kinderen moeten opnieuw wennen aan actief deelnemen in het verkeer waardoor het risico op een ongeluk groter is. Brugklassers, die vaak voor het eerst een langere afstand fietsen, zijn het vaakst slachtoffer.

Omrijden

Hoewel niet bekend is bij hoeveel ongelukken een vrachtwagen betrokken is, is het duidelijk dat de ernst van zo'n ongeluk al snel heftiger is. "Ze kunnen misschien best een kwartier eerder of later gaan rijden of een andere weg nemen", zegt een woordvoerder van VVN in de krant over de vrachtwagens.

Transportverzekeraar TVM onderschrijft de oproep van VVN. Zij zijn tevens bezig met het ontwikkelen van een speciale app. Die app moet vrachtwagenchauffeurs om laten rijden bij schoolroutes. VVN roept ouders tevens op om de eerste weken mee te lopen of te fietsen, om te zorgen dat ze alle onveilige punten goed kennen.


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.