Waarom de koffie ontzettend duur is in het Gelre Ziekenhuis

Waarom de koffie ontzettend duur is in het Gelre Ziekenhuis

De gemiddelde millennial betaalt met alle liefde ruim vijf euro voor een koffie bij een wereldwijde koffieketen. Maar dat de koffie in het Gelre Ziekenhuis in Zutphen ruim drie euro kost kan er voor veel mensen niet in. Met als voornaamste reden dat het de enige plek is waar patiënten en hun familie koffie kunnen halen. 

"Als mijn familie hier komt drinken we al geen koffie meer samen. Het is echt flink prijzig. We houden het maar bij een bekertje water", vertelt een patiënt uit het ziekenhuis. Een cappuccino is 3.50 euro, een gewone koffie is iets goedkoper. "Ja, over die prijzen verbazen wij ons ook elke keer", vertelt een zuster die anoniem wil blijven. 

Het ziekenhuis is niet degene die de prijzen bepaalt. "Het restaurant in Zutphen wordt geëxploiteerd door Vermaat", legt een woordvoerder uit. "Ik adviseer je om contact op te nemen met de regiomanager van Vermaat voor meer informatie", luidt het advies na vragen hierover. 

Verschil in prijzen

Vermaat is een cateringbedrijf die verspreid in heel Nederland zit. Een insider vertelt dat het bedrijf de prijzen niet overal zo hoog maakt. "Het kan nog wel eens liggen aan de hoge huurprijs. Er moet natuurlijk winst gemaakt worden door ons bedrijf." Over de huurprijzen laat de woordvoerder van het Gelre Ziekenhuis niks los in de reactie. 

"...het is natuurlijk de enige optie in het ziekenhuis. Dus mensen betalen toch wel"
Patient

Wanneer we contact opnemen met Vermaat namens deze nieuwswebsite komt er een mailtje terug van de receptionist. "Naar aanleiding van uw mail kan ik u mededelen dat uw klacht in goede orde is ontvangen en in behandeling wordt genomen door de Regiomanager. Hij of zij zal zo spoedig mogelijk contact met u opnemen." De reactie lijkt op een automatisch antwoord, aangezien er duidelijk aangegeven is dat het om een journalistieke vraag gaat. Na meerdere pogingen, waaronder telefonisch, is de regiomanager niet bereikbaar. 

Communicatie

De insider is niet verbaasd. "Het is een goed bedrijf hoor. Maar communicatie is niet hun sterkste punt." Volgens de patiënt van het Gelre Ziekenhuis moet het ziekenhuis en het cateringbedrijf maar eens om tafel gaan. "Het moet goedkoper kunnen. Ik snap dat 1 euro voor een kop koffie niet haalbaar is. Maar goed, het is natuurlijk de enige optie in het ziekenhuis. Dus mensen betalen toch wel." 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.