Gemeente Brummen waarschuwt voor malafide bureaus

  •  Oppassen voor oplichters
  •   13 juli 2018 - 08:20
  •  

BRUMMEN - Er wordt weer gewerkt aan de gemeentegids voor 2018-2019 (je weet wel, dat ding van papier). De gemeente Brummen waarschuwt ondernemers voor malafide bureaus die misbruik maken van de situatie. 

Het bedrijf dat de gemeentegids maakt voor Brummen is Akse Media. In de praktijk blijkt dat (advertentie)bureaus bedrijven, voornamelijk per fax of telefonisch, benaderen met het verzoek een handtekening te zetten ter goedkeuring van een plaatsing in een blad of op een website. Een blad dat vervolgens niet wordt uitgegeven of waarvan het onduidelijk is waar het terechtkomt. "Als u wordt benaderd door advertentieacquisiteurs die verwijzen naar een publicatie of uitgave van de gemeente, schroom dan niet en neem direct contact met ons op", adviseert de gemeente. 

Eerder is het al eens voorgekomen dat bedrijven en scholen in de gemeente benaderd werden voor de gemeentegids, waarna bleek dat de bedrijven de gemeentegids helemaal niet uitgeven. 

De waarschuwing van de gemeente gaat verder: "Belangrijk is dat u bij twijfel nooit uw handtekening zet onder een factuur of plaatsingopdracht. Heeft u dit toch gedaan, betaal dan niet. Daarnaast is het belangrijk om aangifte te doen bij de politie. Dan kan er werk van gemaakt kan worden om dergelijke malafide bureaus aan te pakken."


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.