Witte Lint-drama gaat verder: schade nóg groter

ZUTPHEN - Het drama omtrent het Witte Lint langs de N348 in Zutphen gaat verder. Begin juni werd bekend dat de bomen van het lint getroffen waren door de Perenprachtkever. Daardoor moesten ruim vijfhonderd, bijna de helft, van de bomen tegen de vlakte. Maar daar houdt het niet op.

In de Stentor vertelt provinciewoordvoerder Petra Borsboom dat er nog nieuwe kapwerkzaamheden aan zitten te komen. "We zien dat een behoorlijk aantal bomen die nu nog staan echt niet meer te rededen is", zegt ze in de krant.

Knoflook

Om de bomen die in eerste instantie niet direct gekapt hoefden te worden te redden kwam er een redmiddel. De bomen werden ingesmeerd met een knoflookextract. Want daar houd het vervelende beestje, die de bomen van binnen aantast met haar eitjes, niet van.

Sommige bomen zijn weer gaan bloeien. De vraag is echter hoelang ze dat volhouden. De bomen die niet meer te redden zijn, worden na de bouwvak gekapt. "Hoe groot de schade aan het Witte Lint verder is weten we half augustus."

Hoe en of het Witte Lint hersteld gaat worden is nog onduidelijk. Later dit jaar is er een overleg met alle betrokkenen, waaronder de kunstenaar die het Witte Lint heeft bedacht.


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.