Kinderen uit Brummen en Lochem minder vaak te dik

  •  Minder fietsen naar school
  •   06 juli 2018 - 12:18
  •  

BRUMMEN/LOCHEM - Het aantal kinderen in Brummen en Lochem dat overgewicht heeft is afgenomen. Dat blijkt uit de resultaten van het speciale programma Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). De gemeenten gaan zeker nog drie jaar door met JOGG.

In 2015 werd gestart met het project. Er werden activiteiten georganiseerd om jongeren meer te laten bewegen en gezonder te laten eten. Het hoofddoel was het laten dalen van het aantal kinderen met overgewicht, wat is gelukt.

Leefstijl

Het percentage kinderen van 5 tot 14 jaar met overgewicht daalde in de 5 JOGG-gemeenten van 13% in 2013 naar 11% in 2017. Het gaat niet enkel om bewegen en af en toe gezond eten. Het doel is om de leefstijl van de jongeren aan te pakken. "We zijn blij dat we daarin stappen hebben kunnen maken. We wachten nu nog de uitgebreidere resulaten af", aldus Gert-Jan van Dijk, woordvoerder van de gemeente Brummen

"Een aandachtspunt voor de komende drie jaar"
woordvoerder Gert-Jan van Dijk

Veel activiteiten van de gemeenten waren gericht op het thema bewegen. Zoals het stimuleren van sporten, buitenspelen en lopend of fietsend naar school gaan. De inspanningen hebben echter niet geleid tot een toename van beweging bij kinderen. Het aantal ouders dat hun kind stimuleert om zelf lopend of fietsend naar school te gaan, is zelfs afgenomen. "Dat is natuurlijk jammer, en een aandachtspunt voor de komende drie jaar", reageert van Dijk.

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.