Toldijks festival vernieuwt: geen Normaal maar Di-rect

  •  Voor een breder publiek
  •   29 juni 2018 - 06:45
  •  Verscheen eerder bij

TOLDIJK - Høken in Toldiek gooit het dit jaar over een andere boeg. Het evenement wil een breder publiek trekken en zich niet meer alleen richten op dialectbands. Het festival in Toldijk vernieuwt daarom met onder meer een optreden van Di-Rect.

Lees verder onder de video...

“We zijn druk bezig geweest met vrijwilligers en kunnen morgen de puntjes op de i zetten”, laat organisatielid Jeroen van Dijk weten. “En dan zijn we er klaar voor.” Het Achterhoekse festival trapt dit jaar op vrijdagavond af zonder Normaal, maar mét de Haagse rockband als hoofdact. “We willen toch door en het de volgende twintig jaar blijven organiseren”, vindt Alien Maalderink van de organisatie. “Dan moet je vernieuwen, met allerlei dialectbands, maar je wilt ook een breder publiek aanspreken. Dus hebben we gekozen voor Di-rect.”

Høken in Toldiek trapt op vrijdagavond af met de Kisjeskearls, Bökkers, Livin’room en Di-rect. “Dus eigenlijk het nieuwe plaatje van Høken in Toldiek”, vindt Maalderink. Maar volgens haar hoeven de trouwe bezoekers zich geen zorgen te maken over het verdwijnen van de oude sfeer: “Er is eigenlijk voor ieder wat wils, dus ook de echte høker komt hier aan zijn trekken.” Volgens de organisatie wordt het dit weekend weer als vanouds høken, brekken en angoan. “Een hartstikke tof weekend, het weer wordt goed en de tent is hartstikke mooi en open waar je ook in de schaduw kunt staan”, vindt Van Dijk. “Dat is perfect.”


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.