Staking streekvervoer uitgesteld tot woensdag

Staking streekvervoer uitgesteld tot woensdag

De eerder aangekondigde landelijke staking in het streekvervoer is met twee dagen uitgesteld naar woensdag 27 juni. Vakbond CNV zegt de bemiddelaars meer tijd te geven om tot een oplossing te komen. 

De staking is door leven van FNV Streekvervoer en CNV aangekondigd. Het idee is dat de staking 72 uur gaat duren. Een driedaagse staking dus. De staking in het streekvervoer, aangekondigd voor onbepaalde tijd vanaf maandag 25 juni, is met twee dagen opgeschort tot woensdag. Door de hoge dreiging van een langdurige staking lijken werkgevers eindelijk bereid stappen te zetten. Mocht er uiterlijk dinsdag 26 juni einde dag een fatsoenlijk resultaat van bemiddelaars liggen, zwart op wit, dan blijven de bussen rijden. Is er dinsdag geen resultaat, dan wordt er vanaf woensdag 27 juni alsnog gestaakt.

Staken doe je niet voor de lol, stelde Paula Verhoef, eerste onderhandelaar van de FNV, eerder al. "Maar in dit geval is er - nog steeds - geen keuze. Ook reizigers zijn de dupe van de veel te strakke schema’s in het streekvervoer. Ze moeten soms lang wachten als er weer een dienst uitvalt en missen aansluitingen." 

De dienstverlening is volgens FNV door de enorme tijdsdruk verre van optimaal en veilig.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.