Oeken 1 maakt het waar en promoveert naar de 3e klasse

  •  Voetballers blij
  •   11 juni 2018 - 10:42
  •  

OEKEN - De selectie van Oeken 1 en hun begeleiding hebben met een 3-1 zege op 3e klasser RKSV waargemaakt waar velen naar uitkeken en zij zelf steeds meer geloof in hadden gekregen: promotie naar de 3e klasse en nog wel in dit 90-jarig jubileum jaar. Verder een carrière-afsluiting voor aanvoerder Jan-Joost Heezen.

Met veel publiek, een zomers weertje en een grasmat die in de dagen daarvoor nog eens goed beregend was, werd onder leiding van scheidsrechter Tulen en zijn assistenten Zweverink en Langendonk om 14.30 uur afgetrapt.


Na een eerste kwartiertje bleek Oeken al een overwicht op te kunnen bouwen op basis van een degelijke defensie, maar voor al ook een beweeglijk en creatief middenveld. In die periode werd al een keer duidelijk aan de Rijssense deur geklopt toen een fraaie voorzet van rechts van de voet van Nino Schoonman in één keer in de linker bovenhoek leek te verdwijnen. Maar de RKSV doelman redde knap. Na 20 minuten was het wel raak toen linksachter Jochem Hogenboom op avontuur mocht gaan en met een prachtige steekpass uitblinker Erik-Jan Huisman een kans gaf die hij in alle rust en beheersing knap afmaakte (1-0). De ban was gebroken en Oeken leek volledige controle te hebben. Toch was het nog even schrikken toen tien minuten later, na balverlies op het middenveld, de RKSV linker spits vrij kon counteren (1-1). Gelukkig voor de zebra’s werd dat voor rust nog gecorrigeerd door Erik-Jan Huisman die ruimte vond om een prachtige solo uit te voeren dat met een nog mooier stiftje af te ronden (2-1). Een genot voor het publiek om dat soort acties te mogen aanschouwen. Trouwens de weer ouderwets wervelende mede middenvelder Roel Slots kreeg ook een aantal keren de handen terecht op elkaar in deze voor hem laatste wedstrijd als zebra (stopt vanwege studie).

Vijf minuten na rust leek Roel van Agtmaal het duel al in het slot te gaan gooien, maar zijn doeltreffende actie werd afgekeurd wegens buitenspel. Intussen leek het verzet van Rijssense kant gaande de wedstrijd af te nemen en kreeg Oeken steeds meer mogelijkheden om het karwei af te maken. Nadat eerst nog een gevaarlijk schot in de hoek van Marco Heersema door de Rijssense doelman met moeite gekeerd werd, kwam er een prachtig slotakkoord. Vijf minuten voor tijd zorgde Roel Slots himself met een fraaie boogbal voor de 3-1.

Begeleid door blauwwit vuurwerk en het niet aflatende trommelwerk van Kees&co kon het vieren beginnen. De derde klasse was binnen. 

Een promotie die nu knap onder leiding van trainer Stephan Panman gerealiseerd is, maar waarvoor jaren geleden in de jeugd al de kiem gelegd is. Om naast de vele toegewijde begeleiders en trainers ook jeugdtrainers als bijvoorbeeld Wim Seesink en de ons te vroeg ontvallen Paul Oostendorp eens te noemen. Uiteindelijk is er een bredere selectie kunnen groeien die nu een stapje hoger is gekomen. 


Opstelling: Niek Wösten, Nino Schoonman, Jan-Joost Heezen, Jochem Hogenboom (Daan Egbers), Jelmar Schoonman, Julian van Hummel, Roel Slots, Erik-Jan Huisman, Melvin van Dam (Jesse Heutink), Marco Heersema, Roel van Agtmaal


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.