Willem Weggelaar toernooi voor 10e maal succes

  •  Organisatie tevreden
  •   11 juni 2018 - 10:39
  •  

BRUMMEN - Zaterdag werd onder bijna tropische omstandigheden de 10 editie van het Willem Weggelaar toernooi gehouden in Brummen. Het toernooi is bedoeld voor meisjesteams die op een leuk niveau uitkomen en in Brummen de competitie mogen aangaan met (dit jaar) de MO15-1 van onze SJO Oeken Brummen. Ook dit jaar wist de toernooiorganisatie onder leiding van Joop Schijff acht sterke teams op de been te krijgen om te spelen voor het bijna prestigieus te noemen toernooi en dito prijzen. 

Oeken Brummen, Socci/Voden, VVO en Oene kwamen in de voorrondes uit in poule 1; Jonge Kracht, DVOV, VVG’25/Etten en een samengesteld team van de MO13, aangevuld met andere speelgerechtigde meiden, speelden in poule 2. Het tweede Oeken Brummen team (o.a. MO13) speelde mee, omdat een tegenstander op de valreep had afgemeld. 

Het was zoals gezegd, een ontzettend warme dag en dit was te merken aan alle teams; de temperatuur trok een zware wissel op speelsters en scheidsrechters. In poule 1 werd de uiteindelijke stand; 1. Oeken Brummen, 2. Oene, 3. VVO, 4. Socci/Vorden en poule 2 werd de stand bepaald op 1. DVOV, 2. VVG; 25/Etten, 3. Oeken Brummen, 4. Jonge Kracht. 

In de diverse kruisfinales, moest Oeken Brummen voor de eerste plek haar meerdere erkennen in DVOV en genoegen nemen met de tweede plaats op haar eigen toernooi. De derde plek werd na het nemen van penalty’s afgedwongen door VVG’25/Etten; de meiden van het samengestelde Oeken Brummen team hebben het ondanks hun “koppie kleiner” voorkomen, alle teams waar zij tegen speelden erg moeilijk gemaakt en eindigden uiteindelijk op de zesde plaats. 

Bestuur en organisatie kunnen al met al terugkijken op een geslaagd lustrum  van het Willem Weggelaar voetbaltoernooi voor meisjesteams. Dit tiende toernooi was een mooie seizoensafsluiting voor het meiden voetbal bij de SJO Oeken Brummen, waar meisjesvoetbal nog steeds in de lift zit; zowel kwantitatief als kwalitatief! 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.