Jasper Bloem (PvdA).

Ook PvdA stapt definitief in Zutphens college

ZUTPHEN - De PvdA gaat definitief deelnemen aan het Zutphense college. Dat hebben de leden van de partij deze week bepaald. 

Het coalitieakkoord, samen met GroenLinks, SP en VVD, is al klaar. Bij zowel de PvdA als de SP hebben ook hun leden daar wat over te zeggen. Dit is voor beide partijen bindend. Bij de SP gaven de leden eerder al Fiat, bij de PvdA hebben ze dat ook deze week gedaan. 

"De PvdA voelt zich thuis in de coalitie met Groen Links, SP en VVD"
Jasper Bloem

Fractievoorzitter Jasper Bloem geeft uitleg: "Bij de PvdA besluit de ledenvergadering of de partij meedoet aan een coalitie. Gisteren heeft de ledenvergadering van de PvdA Zutphen-Warnsveld  het coalitieakkoord zonder tegenstemmen goedgekeurd. De PvdA voelt zich thuis in de coalitie met Groen Links, SP en VVD. Alle vier partijen hebben dezelfde gedrevenheid. En er is binnen de coalitie veel steun voor onderwerpen waarvoor de PvdA zich inzet, zoals werk, onderwijs, duurzaamheid, betere zorg en een sterk ondernemersklimaat."

Voorwaarde

Wanneer de leden niet ingestemd hadden was de partij de coalitie niet ingegaan. "Instemming van de ledenvergadering is bij de PvdA een voorwaarde voor deelname aan iedere coalitie." Alle leden waren voor. "De leden nemen de stemming serieus. De meesten hadden het akkoord ook uitgebreid gelezen", aldus Bloem. 

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.