Eindelijk! De treinen en bussen rijden weer zoals normaal

  •  Staking
  •   02 mei 2018 - 05:00
  •  

REGIO - Na twee dagen afzien rijden de bussen en treinen weer normaal. Samen met vakbond FNV hielden medewerkers van het streekvervoer een staking. 

De reden van de staking is dat de OV-medewerkers niet tevreden zijn met de omstandigheden waaronder ze moeten werken. COA-onderhandelaar Paula Vehroef over de staking: "Werkgevers knijpen de chauffeurs al jaren steeds verder uit, de rijtijden worden steeds krapper en er is geen tijd voor pauzes. Dat moet afgelopen zijn. We willen keiharde afspraken in de cao. Komen die er niet, dan blijven de acties. Werkgevers hebben het helemaal zelf in de hand."

Echter is het staken nog niet helemaal voorbij. Maandag maakte FNV bekend in Nieuwsuur dat ook volgende week weer acties zullen volgen. Maar dan niet in het hele streekvervoer. "Wij realiseren ons wel dat het lastig is voor passagiers, er komt dus niet opnieuw een landelijke staking, maar we gaan regionaal wel druk zetten", aldus Verhoef in het tv-programma. 

Vakantiedienstregeling

Echter moet je er vandaag nog wel rekening mee houden dat het meivakantie is, en dat daarom de dienstregeling van sommige bussen kan afwijken. Via deze reisplanner kun je je reis plannen. 

Een FNV-bestuurder gaf vrijdag uitgebreid toelichting over de staking in de Gelre FM Ochtendshow...

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.