De Oostvaardersplassen.

Opinie: Dierenleed en college onderhandelingen

ZUTPHEN - Vele Nederlanders werden getroffen door de emotie en betrokkenheid van vele mensen met het dierenleed in de Oostvaardersplassen. De overheid en natuurorganisaties beheerden het gebied en de dieren heel natuurlijk.

Henk Weststrate

Henk Weststrate

Politiek observator

Het gevolg van massale sterfte door honger en kou onder de grote grazers had onvoorziene gevolgen. Mensen accepteerden het niet en gingen spontaan bijvoeren en demonstreren. Jammer dat Zutphen druk is met collegeonderhandelingen en geen initiatief nam om een aantal grote grazers te redden.De uiterwaarden zijn uitstekend geschikt om een flink aantal grote grazers te voeden. Zutphen als overloopgebied voor de Oostvaardersplassen. Zo promoot je Zutphen en red je dieren. Mensen komen in beweging na het zien en ervaren van dierenleed.

"We wachten af want transparantie en openheid blijken toch anders uit te pakken dan men suggereerde"
Henk Weststrate

Jammer dat het na de zoveelste stalbrand stil blijft. Vorig jaar kwamen er ongeveer 250.000 dieren om door brandende stallen. Niet voor te stellen, opgesloten zitten en levend worden verbrand. En wat te denken van het afschieten en vergassen van 250.000 ganzen wegens 'overlast' voor Schiphol en boeren. Zo zijn er nog  talloze voorbeelden van dierenleed. Maar dat is blijkbaar niet erg genoeg?

Zutphen kan hier echt het verschil gaan maken. Het zou mooi zijn als de college onderhandelingen zouden uitmonden in: 'we maken van Zutphen de meest diervriendelijke gemeente van het land.' Jachtvrij, geen bio-industrie, dierenwelzijn als uitgangspunt, eco-groenbeheer, afschaffen hondenbelasting, etc, etc, etc.

Laten we afwachten of GroenLinks werkelijk iets wil veranderen binnen Zutphen of is het toch allemaal meer van het zelfde. We wachten af want transparantie en openheid blijken toch anders uit te pakken dan men suggereerde.

 

 

Disclaimer

LokaalGelderland biedt ruimte voor opiniestukken. Echter moeten ze uiteraard wel journalistiek verantwoord zijn. Het opiniestuk is niet geschreven uit naam van LokaalGelderland, maar uit naam van de auteur. Jouw opiniestuk op LokaalGelderland.nl? Neem contact op via opinie@lgld.nl.

Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.