Omwonenden leggen woningbouw Kattenhavestraat stil

  •  Bouw
  •   16 april 2018 - 05:55
  •  

ZUTPHEN - Een groep van 35 buurtbewoners van de Kattenhavestraat hebben zich verenigd, en voor elkaar gekregen dat de woningbouw aan de straat uitgesteld is. De Zutphenaren zijn niet tevreden met het huidige bouwplan, dat meldt De Stentor. 

Er moeten vijf woningen komen aan de straat in Zutphen. Onder de naam 'Kattenhaven Collectief' hebben ze zich verenigd. Tegen nieuwbouw zijn ze niet, maar het huidige bouwplan is 'niet goed doordacht en rammelt van alle kanten' vinden ze. Daarom hebben ze begin dit jaar aan de bel getrokken bij ontwikkelaar Trigonium. 

Parkeren is één van de dingen waar ze zich zorgen om maken. Wethouder Coby Pennings (verkeer) meldt aan de krant dat zij die zorgen deelt. Pennings vindt dat deze kwestie meegenomen moet worden in het mobiliteitsplan dat door de gemeente voorbereid wordt. 

Bestemmingsplanwijziging

Een voor de huizenbouw benodigde bestemmingsplanwijziging wordt vooralsnog niet ingetrokken. Pas als er duidelijkheid is over de parkeerplaatsen wordt daarover een beslissing genomen. Volgens Willem Wanrooij van het Kattenhaven Collectief leven zij in een 'vergeten buurt'. Het gebied tussen tussen IJssel, Marspoortstraat, Lange Hofstraat en Kuiperstraat, ofwel de Hofbuurt, komt in opstand. "Dat was echt een vergeten buurt bij de gemeente, dat merkte je aan alles." 

Bewoners en gemeente hebben de handen ineen geslagen om met een oplossing te komen.  


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.