In Brummen landde een traumahelikopter op de N348.

Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben

  •  Weekoverzicht
  •   16 april 2018 - 04:45
  •  

REGIO - Een nieuwe week is begonnen. De aankomende week zullen er weer veel nieuwsverhalen gebracht worden. Maar: de beste van de afgelopen week zetten we nog even voor je op een rij. 

De coalitievorming in Brummen staat stil

In Brummen wordt momenteel even niet aan de formatie gewerkt. Winnende partij Lokaal Belang meldt dat de coalitievorming even op pauze staat. De reden is puur pech. Informateur Muus Groot moest een bezoek aan het ziekenhuis brengen omdat hij wat verwondingen opgelopen heeft. De voorzitter van Lokaal Belang is herstellende enkele bijverschijnselen van een kleine ingreep. 

Open dit artikel...

Geen lokale partijen in Zutphens coalitievoorstel

Informateurs Victor Boldewijn en Rosalie Smit hebben maandagavond hun brief met mogelijke opties voor een coalitie overhandigd. In de drie voorgedragen opties komt geen enkele lokale partij voor. De informateurs hebben gesprekken gevoerd met alle partijen. GroenLinks, die bij de verkiezingen de grootste werd, wilde geen enkele partij uitsluiten. 

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Wil SP niet meer onderhandelen over huishoudelijke zorg?

Met veel bombarie heeft de SP in Zutphen zich de afgelopen tijd ingezet voor de huishoudelijke hulp. Dat ze de marktwerking in de zorg af willen schaffen is wel duidelijk. Daarom was de verbazing ook groot toen dit ontkend werd in het coalitievoorstel van de informateurs. 

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Politiek: 'Paulus Potterstraat moet écht veiliger'

Met een razend tempo kom je van de fietsbrug af, maar dan stuit je onderaan de brug op een parkerende auto. Als je een stukje doorfietst stuit je op een gevaarlijke kruising en even later op tientallen ouders die hun kinderen -met de auto- naar school brengen of ophalen. De Paulus Potterstraat in Zutphen moet veiliger, aldus de politiek én bewoners.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Minderjarig persoon ernstig mishandeld in Zutphense binnenstad

Een minderjarig persoon is dinsdagavond ernstig mishandeld in Zutphen. De persoon is in de Agnietensteeg van achteren aangevallen. Dat gebeurde omstreeks 19.10 uur. Daarbij is het slachtoffer ernstig gewond geraakt in het gezicht. Ook is de persoon een korte tijd buiten westen geweest. Daarnaast zijn er goederen meegenomen van het slachtoffer.

Open dit artikel...

Bevrijdingspop Achterhoek maakt eerste namen bekend: "Het wordt meer dan alleen muziek"

Indiepop en rock wordt het recept voor een geslaagde bevrijdingsdag in Zutphen dit jaar. Bevrijdingspop Achterhoek heeft namelijk de eerste namen bekendgemaakt. Ook dit jaar zal de vrijheid weer gevierd worden op de Groenmarkt in Zutphen. Bevrijdingspop Achterhoek houdt haar derde editie in de Hanzestad. Valise, Smoking Alaska, Cry Me A River en CYNBEL zullen op het festival staan, wat gehouden wordt op de Groenmarkt in Zutphen. LokaalGelderland gaat het festival weer live uitzenden. Organisator Hans Boersbroek kijkt uit naar het evenement. "We hebben een mooi programma samengesteld. Het gaat dus fantastisch worden." 

Open dit artikel...

Er wordt weer gewerkt in het omstreden 'witte huis'

Na een lange tijd is er weer leven bij het 'witte huis' in Warnsveld. Beter bekend als Huize Berkeloord. En dit keer mag het ook volgens de regeltjes, maar dan wel beperkt. Een medewerker van een schildersbedrijf is bezig met het aanbrengen van een coatinglaag. "Dat is ook één van de weinige dingen die er gedaan mogen worden van de gemeente", vertelt hij aan een omstander. 

Open dit artikel...

Goud weg bij Lochemse juwelier: "Ik baal hier echt erg van"

Het rolluik en de deur zijn flink kapot. Een rustig ogende eigenaar veegt alle rommel bij elkaar. De politie komt net aanrijden. Het was schrikken voor de eigenaar van Juwelier Van Kernebeek in Lochem, toen hij hoorde dat er een snelkraak gezet is bij zijn zaak. "Ik baal hier echt erg van", zegt hij terwijl hij alles bij elkaar veegt. 

Open dit artikel...

Coalitievorming zonder lokale Zutphense partijen "is een gemiste kans"

Het advies van de Zutphense informateurs was om niet met de lokale partijen in Zutphen om tafel te gaan. Hier is ook gehoor aan gegeven, want GroenLinks gaat met SP, PvdA en VVD om tafel om zo een coalitie te kunnen vormen voor de komende vier jaar. Of het niet opmerkelijk is dat er geen lokale partijen aan tafel zitten? "Ik vind daar niet zo heel veel van, voor mij zijn wij net zo lokaal als lokale partijen. Voor mij is dat lokaal - niet lokaal niet zo'n ding", vertelde Liza Luesink daar maandagavond al over. Volgens haar betekent dat ook niet dat de lokale partijen weinig te doen hebben de komende tijd. "Ook niet-formerende partijen in de raad hebben we daar hard bij nodig", reageerde Luesink woensdag nadat bekend werd gemaakt met welke partijen ze om tafel gaan. 

Open dit artikel...

Traumahelikopter landt op N348 in Brummen voor zwaargewonde man

Een traumahelikopter is vrijdag aan het begin van de middag geland op de N348 in Brummen. De helikopter is opgeroepen voor een incident bij een woning aan de Becker's Sonsstraat. Daar is een man van het dak gevallen. Het incident in het centrum van Brummen gebeurde vrijdagmiddag omstreeks 12.30 uur. Volgens omstanders zou hij van grote hoogte gevallen zijn.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Zutphens industrieterrein decor voor straatracers

Industrieterrein de Mars is overdag een bruisende plek van bedrijven en ondernemers. Echter maken in de nachtelijke uren straatracers gebruik van het goed geasfalteerde gebied. Vrijdagavond deed een grote groep jongeren aan straatracen op dit terrein. De start was op het parkeerterrein tussen de McDonald's en Trajectum Oost. Met een geschatte snelheid van zo'n 100 kilometer per uur reden ze over de Pollaan in Zutphen. Ook andere wegen moesten fungeren als circuit. 

Lees verder onder de video...

Open dit artikel... 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.